You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ništa bez drame!

Detalj sa utakmiceSplit, Š.D. "Gripe", 05.03.2005.
2.HRL-jug, 14.kolo
RK " HRVATSKI DRAGOVOLJAC " - RK " BIOGRAD "   34:29 (18:10)

Nakon nekoliko dana hladnog i kišovitog vremena, a time i nemogućih uvjeta za treniranje na "Streljanji" tokom tjedna, u subotnje jutro granulo je sunce.
Vrijeme kao da je htjelo ekipi "Dragovoljca" nagovijestiti ishod njihove popodnevne utakmice i na jedan način im se odužiti za sve neprilike koje im je priuštilo. Nekako su svi unaprijed računali na ove bodove, no znalo se da ih neće biti baš tako jednostavno osvojiti protiv ekipe koja je, objektivno gledajući, ipak, nešto lošija od ekipe "Hrvatskog Dragovoljca", ali koja je imala poseban motiv jer dosada nije osvojila niti jedan bod u tekućem prvenstvu, a željela je dokazati da to svakako može. No, na kraju je, ipak, sve završilo onako kako je objektivno i bilo za očekivati - pobjedom "Dragovoljca"... 

Utakmica je počela na pomalo neobičan način - obranama "zicera" s obje strane. Poslije tih promašaja, igra se malo usporila i primirila, pa su počeli i organiziraniji i precizniji napadi.  Neizvjesnost je trajala samo prvih desetak minuta, do rezultata 6:4 za domačine. Nakon toga su Dragovoljci zaigrali angažiranije obranu te se rezultat počeo okretati na njihovu stranu. Naposlijetku je takva igra rezultirala time da je u 26. minuti susreta semafor pokazivao rezultat 13:7 za domačine.

I kad se, možda, pomislilo da će se sada opet pojaviti stara boljka igrača "Hrvatskog Dragovoljca" da se opuste nakon dobre igre i povoljna rezultata te time dovedu utakmicu u pitanje, nastavilo se igrati istim ritmom, pa je do kraja poluvremena ova razlika još malo narasla i na odmor se otišlo rezultatom 18:10.

Početkom drugog poluvremena nastavila se potpuno ista priča kao i u prvom. Prednost dugoraćana je lagano rasla, a igra je bila takva da, ukoliko se bude takvom i dalje održavala, onda se sa sigrnošću i bez opterećenja može ući u završnicu utakmice i ostvariti pobjedu.

No, ona boljka, koju sam maloprije spomenuo, kao da nije mogla ne pojaviti se! Kad je prednost domačina u 39. minuti narasla na 9 golova razlike (24:15), svi igrači u redovima "Dragovoljca" kao da su pomislili da je sve već gotovo i da je utakmica rješena, a zamislite: još se trebalo igrati punih 21 minutu!

Zaredale su pogreške i promašaji u napadu (3 kontre, od toga 2 za redom) te dekoncentriranost i opuštenost u obrani "Dragovljca" i eto ti borbenih i motiviranih Biograđana na samo -3 razlike, 25:22 u 49. minuti susreta.

Vidjevši da je vrag odnio šalu i da mu se momčad gotovo u potpunosti opustila, trener domačih Grubiša u međuvremenu poziva time-out. Nakon što je svojim igračima dobro "oprao uši" i poslao ih natrag u igru puno ozbiljnije i koncentriranije, rezultat se ponovno počeo mijenjati u korist domaćina. Kad je semafor u 56. minuti zasvijetlio 29:23, domačini su napokon mogli odahnuti i upisati si nove bodove.

Do kraja utakmice se ništa značajnije nije dogodilo ni promjenilo. Samo se igralo puno opuštenije te pomalo i neodgovorno s obje strane, pa je naposlijetku ovaj susret okončan rezultatom 34:29 u korist ekipe "Hrvatskog Dragovoljca".

Kod ekipe domaćih malo bolji od ostalih bili su Marin Stipičić (13 golova, svih 7 realiziranih sedmeraca) i Drago Vojnović (10 golova), dok su kod ekipe "Biograda" prednjačili Leo Zorica (8 golova) i Nikica Morović (7 golova).

RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"
Dudaš, Jakovljević (1), Lazarušić, Ivanišević, Vojnović (10), Pavić (2), Pleić (2), Budimir, Čulić (1), Marasović, Tokić (5), Stipičić (13)
Trener: Zlatko Grubiša
Pom. trener: Krešimir Glavica

RK  "BIOGRAD"
Krajcar, Morović (7), Toni Tomić, Buljevac, Eškinja (2), Pelicarić (5), Bulić (4), Darijo Dumančić (3), Tomislav Tomić, Zorica (8), Mikas, Davor Dumančić
Trener: Igor Brzić
Tehniko: Tomislav Šarić
 

Suci: Igor Cerjan  i  Josip Sedlar
Nadzornik: Dragutin Erceg

Služ. liječnik: Matija Bešlić
Služ. osoba: Darko Utrobičić

Detalj s utakmice