Mlađi kadeti osvojili 2. mjesto na turniru u Trogiru

Mlađi kadeti RKHDTROGIR, 30.1.2005.
TURNIR ZA MLAÐE KADETE
RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Solin"  21:15 (11:8)
RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Adriachem"  9:13  (5:7)
RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Trogir"  15:9  (7:5)

Prijateljski turnir 4 ekipe mlađih kadeta bila je izuzetna prilika za trenažni mikrociklus s obzirom da se protekli tjedan nije adekvatno treniralo s obzirom na vremenske (ne)prilike praćene burom, ledom i snijegom a sve pred nadolazeće kolo 1. HMKRL sljedećega vikenda u Dubrovniku..,a domaćinu RK "Trogir" sve pohvale za ovakvu inicijativu..

Za RK "Hrvatski dragovoljac" su nastupili:
Mladin; Tomić; Klarić; Rakuljić; Grgat; Nazor; Pleić; Tokić; Vuković; Budić; Pavković; Raos; Perić;

Ukupno drugo mjesto iza Adriachema, bila je bilanca ovog turnira gdje se igralo po principu svak sa svakim, za mlađe kadete "dragovoljca" s omjerom pobjeda i poraza 2:1.
Većih problema nije bilo sa ekipama Trogira i Solina gdje su priliku dobile i pričuve da se malo odmore udarne snage, dok je utakmica sa Adriachemom bila relativno u egalu, odnosno, kaštelani su uglavnom cijelo vrijeme rezultatski kontrolirali tijek same utakmice te je mirno priveli kraju.

Ovaj događaj bila je idealna prilika da se ekipa malo uigra te da se osjeti koliko ko moze i na koga se moze računati u sljedećim ogledima kako županijske lige tako i 1.HMKRL gdje bi se ipak uz prisustvo Pleića igra dugoraćana trebala podići na viši nivo.

S obzirom na to ovom prigodom se istakao kao najbolji pojedinac u sva tri susreta danas odlični vratar Mladin koji je pokazao da će biti veliki oslonac ukoliko i dalje nastavi sa ozbiljnim pristupom radu, pa čak i u uzrastu kadeta. Kao konkurencija mu se nameće perspektivni Tomić koji je poznati "letač" te bi te neke svoje nedostatke trebao uz adekvatan rad dovesti u red.

Uz bok Mladinu je konstantni kapetan ekipe, Klarić koji još mora u pojedinim trenucima pokazati stabilnosti u napadu dok je u obrani pokazao sve svoje vrijednosti, borbenost i čvrstinu.

Nadalje, najjača veza je između 2 pivota, Pleić-Rakuljić koji mogu svojom silinom u napadu ali u obrani zadavati mnogo nevolja protivnicima.

Kao mozak ekipe tu je "pospani" Perić koji svojim lucidnim rješenjima ubija protivnika te fascinantna lakoća kojom izbacuje protivnike pri fintiranju ali i isto tako inteligentno igranje prednjega u obrani 5-1, samo da mu je još malo žustrine i snage u duelima jedan na jedan.

Krila su posebna priča, Raos, Grgat, Nazor i danas odsutni Jerčić mogu ako ih krene svakome zabiti porciju, ako ne, promašit će i čisti zicer, te isto tako ponekad djeluju uspavano i nezainteresirano u obrani ali sa porastom tjelesne snage povečat će im se i samopuzdanje u vlastite mogučnosti i sposobnosti koje su ruku nasrce, u ovom trenutku skromnije u odnosu na prvu grupu već spomenutih igrača, ali u njihov napredak nimalo ne sumnjamo jer su to izuzetno vrijedni, odgovorni i pristojni momci sa izraženim radnim navikama.

Kao izuzetni dobitak u ovim trenucima samo u obrambenim zadacima pokazao se korpulentni Budić kojemu treba još treninga da se i napadački priključi (neki ga već nazivaju i novim Buntićem s obzirom na karakterističan stil ali i jačinu šuta).

Isto tako uz još veći angažman se očekuje priključivanje Vukovića i Pavkovića te danas odsutnih "omišana" Ercega i Brzovića.

Posljednji, ali ne i najmanje vrijedni, te i najmlađi član ove ekipe Tokić vrlo je bitna karika. Ukoliko je "dobre volje". To znači da se naspavao, dobro marendao, da ga nitko nije iživcirao kod kuće ( Jure pazi šta radiš) i onda se to adekvatno odražava i na terenu. Tada je u stanju sa svojim šutom preskočiti i vrlo visoku obranu te ga zakucati golmanu u rašlje. Ni šut iz koraka mu nije stran, uistinu raspolaže dobrim repertoarom šuteva za svoje godine, ali sve pod pretpostavkom da ga "krene" i da mu mušice ne lete oko glave. Ukoliko se dogodi ovo suprotno, tada je u stanju "proliti" svo mlijeko i prokockati bezbroj šansi. Obrana mu nije jača strana te će po tom pitanju morati mnogo raditi da bi svoju igru digao na vrlo visoki nivo te uz određenu samokontrolu emocija postigao kontinuitet dobrih partija za razliku od sadašnjeg stanja kada igra toplo-hladno.

Materijala za budučnost ima što se vidi iz opisanog te iz samih igara. Naravno, ukoliko i materijalni uvjeti jednog dana postanu bolji (nadamo se dvorani uskoro) ne sumnjamo u još bolji učinak te se ne bojimo za budučnost kluba koja počiva na novim generacijama koje dolaze..Pleići, Tokići, Perići.. 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog