Prvi bodovi za mlađe kadete

Prvi (ali ne i zadnji) bodovi mlađih kadeta u 1.HMKRLMETKOVIĆ, 4.12.2004.
1.HMKRL-jug,  2.krug

RK METKOVIĆ - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  21:12  (10:5)

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK JERKOVAC  21:14  (9:7)

Mlađi "Dragovoljci" su napokon osvojili prve bodove u 1.HMKRL i to na uvijek vrućem gostovanju u Metkoviću. Očekivano, poraz protiv izrazitih favorita RK "Metković" uopće nije bio upitan, uzgred budi rečeno, metkovčani su do koljena potukli i RK "Adriachem" koji je u našoj županiji realno najbolja ekipa, dok su dugoraćani svoju priliku tražili protiv "drugih" metkovčana ekipe RK "Jerkovac"..dobili je i iskoristili..

RK METKOVIĆ - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  21:12  (10:5)

RK "Metković":
Bajo; Grbavac; Marić; Matičević (4); Matić (1); Obrvan (3); Raič (3); Sršen (1); Kuran; Zloić; Jurica (1); Malić (2); NIkolić (1); Dominiković (5);
Trener: Igor Nikolić

RK "Hrvatski dragovoljac":
Mladin; Tomić; Jerčić (1); Klarić (1); Bilić; Pleić (7); Čurlin; Tokić (2); Perić (1); Brzović; Nazor; Gvozden;
Trener: Krešo Glavica

I ovog puta mlađi kadeti nisu imali sreće sa sastavom ekipe jer je bolest bila jača a nekima su i "mušice" oko glave zujale pa se nisu mogli ustati rano ujutro (oko 5 sati) ali su zato imali na raspolaganju uvijek raspoloženog za igru, bez obzira o kojem se uzrastu radi, Franu Pleića koji samom svojom pojavom unosi dozu samopouzdanja u ovu ekipu.

Tako su i djelovali na terenu, kao ekipa, bez obzira na poraz. Iako je ekipa Metkovića kako izraziti favorit bez problema, gledajući u globalu, dobila ovaj susret, u pojedinim trenucima obrana dugoraćana je djelovala vrlo solidno i metkovčani su se "malo" mučili da bi je probili dok je napad relativno dobro igrao s obzirom da su metkovčani igrali zonsku obranu 6-0 sa trojicom "tornjeva" od 195 cm u svakome (što je izuzetna rijetkost u ovom uzrastu) te su dugoraćani uglavnom preko Pleića tražili put do protivničkog gola dok je jedini Tokić izvana 3 puta "probio" preko bloka te dao 3 lijepa gola s tim da mu je zadnji ušao prije zvuka sirene što sutkinje ovog susreta nisu okarakterizirale kao regularan pogodak te ga nažalost nisu ni priznale. No, unatoč svemu, i bez obzira na poraz, ekipa "mlađih" je ostavila dobar dojam te je sa optimizmom čekala ogled sa Jerkovcem.

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK JERKOVAC  21:14  (9:7)

RK "Hrvatski dragovoljac":
Mladin; Tomić; Jerčić (5); Klarić (5); Bilić; Pleić (8); Čurlin; Tokić (2); Perić (1); Brzović; Nazor; Gvozden;
Trener: Krešo Glavica

RK "Jerkovac":
Kaleb; Volarević (2); Kežić (2); Šetka (4); Jerković (1); J.Volarević (1); Talaić (1); Koncul (1); Bebić (1); Prlić (1); Ilić; Petković;
Trener: Ante Mateljak

Mlađi kadeti su nastavili tradiciju pobjeđivanja protiv RK "Jerkovac" koju su započeli njihovi stariji prethodnici, današnji kadeti. Nadahnuto i odlučno od samog početka "mlađi" su ušli u utakmicu sa željom da napokon prekinu crnu seriju poraza. I kad se na taj način uđe u utakmicu, rezultat ne može izostati. Nije bilo lako, naročito u prvom dijeu gdje su dragovoljci pokazali da su za nijansu motiviraniji i odlučniji što je u samoj konačnici i rezultiralo vodstvom na kraju prvog dijela.

U drugom dijelu se moralo nastaviti ono što se započelo u prvom te nastojati imati što manje padova u igri, bile su riječi trenera Glavice u svlačionici na poluvremenu, jer je protivnik bio zreo kao kruška za knock-out te je samo trebalo skoncentrirano i strpljivo graditi prednost. Na terenu su  "mlađi" to i pokazali opet predvođeni čvrstom rukom Pleića u obrani te u napadu ubojitim Klarićem i što pogotovo veseli (da li napokon probuđenim..?) Jerčićem kojima su se pridodali kako i dolikuje Tokić i lucidni graditelj igre Perić.

Sa nekoliko uzastopnih obrana te brzim protuudarima protivnik je bio "u konopcima" te su u zadnjim minutama susreta svoju šansu dobile i strpljive "pričuve" sa klupe dugoraćana, da i one osjete slast pobjede na opće zadovoljstvo voditelja (Ćare i Trenera) ekipe a pogotovo "pricjednika" Joška Čizmića koji je zračio zadovoljstvom što su i igrači osjetili na vlastitoj koži u obližoj piceriji.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog