You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Makarsko sunce otišlo u Dugi Rat

Podjelom pehara, medalja najboljim ekipama, i atraktivnih nagrada najboljim pojedincima po kategorijama na središnjem Kačićevom trgu, u ponedjeljak navečer završio je 11. međunarodni turnir «Makarska 2008.». Sudjelovalo je 700 rukometaša i rukometašica u 9 uzrasnih kategorija iz 8 zemalja, raspoređenih u 60 ekipa. Kvaliteta igre bila je solidna, s obzirom na veliku vrućinu koja ovih dana vlada na moru. Od najmlađih, 10. godišnjaka Medvešćaka (98/99.) do najstarijih, kadetkinja (90/91.) svi su iskazali silnu želju za nadmetanjem i dolaskom na pobjedničko postolje.

Na kraju petodnevnog nadmetanja sveukupni pobjednik i dobitnik trofeja «Makarsko sunce» postao je Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata, koji je osim najboljih rezultata (pobjednici 94/95. i 96/97.) istaknuo primjerenim ponašanjem, masovnošću (55 igrača) i razdraganošću. Nagradu je predsjedniku Jošku Čizmiću uručila Radojka Divić, potpredsjednica Gradskog vijeća neposredno prije zatvaranja turnira.
Piše: Mladen Bagić / Hrvatski rukometni Portal

 

 

Velike simpatije pokupili su kadeti Ðakova koji su za prvog dolaska u Makarsku, u konkurenciji 8 momčadi, na kraju u odličnom finalu svladali Koteks Split, a na gradskom trgu bučno proslavili vrijedan uspjeh. Kod djevojaka, bečki Hypo je prvi u dvije kategorije, tri preostala naslova pripala su Debrecenu, Dalmatinki i domaćinu Makarskoj. Nenajavljenim izostankom slovačkog Tatrana i mađarskog Ikervara organizator se našao na mukama, i bio je prisiljen mijenjati ranije utvrđeni raspored, ali su ostali klubovi imali za to razumijevanja.

Na prigodnom rock partiy održanom također na središnjem gradskom trgu, Ivana Marić iz Gruda i Nikola Josipović iz Ðakova izabrani su za Miss i Mistera turnira. Pratiteljice su bile Gabriela Gunčikova (Jiskra, Češka) i Makarka Katrin Mihaljević, do su pratitelji bili Nik Palčok (Medvešćak) i Davor Poljičak (Ðakovo).

Plasman po kategorijama i nagrađeni pojedinci
Rukometaši - 98/99:
1. Medvešćak, 2. Hrvatski dragovoljac, 3. Mokerc (naj igrač Daniel Vusić, Medvešćak, vratar Bruno Milinović, H. Dragovoljac, strijelac Vusić 30 golova);

96/97:
1. Hrvatski dragovoljac, 2. Koteks Split, 3. Maksimir (naj igrač Marin Kovačić, vratar Marko Malenčić, strijelac Šimun Lončar 24 – svi Hr. dragovoljac);

94/95:
1. Hrvatski dragovoljac, 2. Koteks Split, 3. Jerkovac (Dino Banović, Ivica Šimić, Hrvoje Maretić 28 golova);

92/93:
1. Ðakovo, 2. Koteks Split, 3. Hrvatski dragovoljac (Josip Punda, Ðakovo, Mislav Petrović, Ðakovo, Punda 34 gola).

Rukometašice – 98/99:
1. Makarska, 2. Kaštela, 3. Hypo NO (naj igračica Maja Kovačević, Makarska, naj vratarka Julia Kapitanović, Kaštela, strijelkinja Kovačević, Makarska 24 gola);

96/97:
1. Dunauvarosi, 2. Dalmatinka, 3. Hypo NO (Ana Szemevi, Dunauvarosi, Ulki Szeverey, Dunauvarosi, Ena Tolj, Dalmatinka);

94/95:
1. Dalmatinka, 2. Makarska, 3. Bruck (Anđela Marinović, Dalmatinka, Elizabeta Domić, Dalmatinka, Milka Divić, Makarska 41);

92/93:
1. Hypo NO, 2. Dunauvarosi, 3. Anglyafoldi DSE (Ema Thuner, Hypo, Katarina Hajgato, Hypo, Ema Thurner 31);

90/91:
1. Debreceni, 2. Korosi DSE, Jiskra (Szanto, Korosi, Eva Tot, Debreceni, Varga, Korosi 21).

Turnir je protekao u super korektnom ozračju, čemu su doprinijeli i suci, najperspektivniji parovi koji su bili pod nadzorom Tomislava Komazina i Borisa Miloševića. Blizu 150 utakmica sudili su: Krstanović – Rendulić, Glavinić – Veraja, Cepavec – Jeftić, Bulum – Carević, Klapež – Pervan, Lipovščak – Pavković i Bekavac – Gojak.

Pokrovitelji su bili Grad Makarska, Turistička zajednica i Rukometni savez Splitsko-dalmatinske županije, generalni sponzor «Sarajevsko».

Detaljno izvješće je u pripremi...