You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

KUP: Županijski kup u ruke Kaštela Adriachema

FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA
Kaštel Stari,18.11.2009.
RK KAŠTELA AC – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 32:31(14:14, 27:27)Dramatična rukometna utakmica u finalu županijskog kupa pripala je na kraju u ruletu sedmeraca iskusnijim i sretnijim kaštelanima. Njihovi suparnici, rukometaši Hrvatskog dragovoljca iz Dugog Rata bili su itekako tvrd orah iako se radi o slabije rangiranom klubu u hrvatskom rukometu.
Već je prvo poluvrijeme dalo naslutiti da će se kaštelani namučiti da osvoje novi pokal za svoje vitrine no u drugom su poluvremenu domaći opasno visili na rubu poraza, ipak uspjeli su izčupati a najveće zasluge idu Matku Bujasu koji je maestralno vodio svoju momčad do konačnog trijumfa...

Tekst: Goran Glavan / kaštela.org
Fotografije: Daniela Čulić

Nervoznu i lošu igru domaćih na samom početku utakmice, dobro koriste gosti pa sa nekoliko lakih pogodaka dolaze do prednsti od 4:8 i 5:9 dok je najveća prednost gostiju svijetlila na semaforu 5:11. Domaći su teško slagali priliku za gol iz igre pa je stvari u svoje ruke morao uzeti ponajbolji igrač Kaštela Matko Bujas koji je svojim pogotcima vratio kaštelana u život. Trener kaštelana Ante Jureškin uspio je stalnim rošadama u momčadi dobit čvršću obranu i zaustaviti do tada jako raspoložene igrače dragovoljaca Skendera i Plazibata. Na odmor nakon prvog poluvremena otišlo se pri rezultatu 14:14.

Kada su kaštelani početkom nastavka pogotkom Radnića poveli sa 15:14 na trenutak se učinilo da će stvari konačno sjesti na svoje mjesto, no tek su tada počeli problemi za njih. Gosti rade seriju od 3:0 i rezultat na semaforu pokazuje 15:17 što domaćeg trenera opet tjera na nove poteze. Kaštelani se opet vraćaju i dolaze do prednosti od 20:18, no uzvraćaju gosti odličnim rješenjima u napadu i njihova prednost nije nimalo bezazlena. Dragovoljci su imali tri pogotka prednosti, 22:25 i 23:26 nekoliko minuta prije kraja izgledali su prvoligaški i pokal županijskog kupa bio je na pola puta za Dugi Rat u tom trenutku.

Rukometaši Adriachema se ipak vraćaju u utakmicu i pogotkom Matka Bujasa dolaze do poravnanja 27:27 čime je i završen regularni dio utakmice. Rulet sedmeraca odlazi na stranu kaštelana kada udarac gostujćeg igrača Stipičića zaustavlja vratar domaćih Družijanić.

Pokal za osvojen županijski kup iz ruku tajnika županijskog rukometnog saveza gospodina Stanka Rajkovića primio je kapetan RK Kaštela Adriachem Vedran Jureškin.

RK Kaštela AC
Davor Bujas, Vedran Trivić, Zdravko Jeremić, Ante Ševo 2, Petar Topić 2, Marin Musulin 2, Matko Bujas 14, Željan Bosnić, Vedran Jureškin, Tino Pavić, Tomislav Radnić 6, Mario Družijanić, Marko Vukić 2, Mislav Nenadić 7.
Službeni predstavnik: Željko Bujas
Trener: Ante Jureškin

RK Hrv. dragovoljac
Joško Ivanišević, Mislav Plazibat 6, Marko Perić 6, Jere Ivanišević, Jure Klarić 2, Miro Skender 5, Marko Galiot 5, Ivan Pleić 2, Toni Tokić, Verdan Jerčić, Marin Stipičić 5, Ante Čizmić.
Službeni Predstavnik: Ante Dujić
Trener: Mijo Klarić

Suci: Ivan Klapež i Ivan Pervan iz Trilja
Nadzornik: Josip Perić

Fotografije: Daniela Čulić