You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Kup: 1.kolo odrađeno po planu

Trogir, SD "Vinko Kandija", 13.10.2010.
1.kolo županijskog kupa
RK TROGIR - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 26:33(15:15)
Srijeda 13.10.2010. cili dan pada kiša a na našu sreću idemo u Trogir (čitaj dvoranu) odigrati 1.kolo županijskog kupa.
Iako smo igrali protiv domaćina koji se natječe u nižem rangu znali smo da će nas čekat teška i tvrda utakmica, te ako ne budemo maksimalno skoncentrirani da će biti jako teško. Uz sve to bili smo hendikepirani neigranjem ozlijeđenih prvotimaca I.Pleića i Plazibata, te su tako u prvi plan uskočili Štrljić i Šolić...

Utakmica je započela čvrsto i jako,a mi smo u početku uspijeli nametnuti svoj ritam. Dobra obrana i tranzicija, ali nekoliko promašenih zicera i dosta neobičnih sudačkih odluka dalo je domaćinima krila, te su nakon izjednačenih 20 min mini serijom pobjegli na pomalo iznenađijućih 15:11. U tim terenutcima kada smo bili s jednim, a nerijetko i sa dva igrača manje u polju dobro tempirani time-out trenera Plazibata dao nam je vremena da se priberemo i mini serijom od 4:0 na poluvrijeme odlazimo rezultatom 15:15.

U drugo poluvrijeme ulazimo još čvršće, te obrana predvođena Skenderom, Galijotom i Pivcem postaje nerješiva zagonetka za domaćina, a šta oni nebi stigli zaustaviti,obranili bi Čizmić i kasnije Bušić. Nakon tih obrana uslijedila bi ubojita kontra i polukontra kojom je koordinirao Galijot koji je sjajno upošljavao ostatak ekipe...domaćini nisu mogli pratit visoki ritam gostiju,što dugoraćani koriste za konačnih sedam razlike (26:33).