You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Kolektivom do pobjede!

Trilj, 21.04.2006.
2.HRL-jug, 18.kolo
RK CETINKA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 32:36(12:15)
U subotu popodne ekipa "Hrvatskog dragovoljca" krenula je na vruće gostovanje u Trilj, gdje ih je čekala vrlo dobra ekipa ''Cetinke''. Nakon dvije ne baš dobre izvedbe protiv ekipa ''Trogir'' i ''Biograd'', svi su bili željni napokon odigrati jednu pravu, mušku, kolektivnu utakmicu. Prilog tome je bio i kompletan sastav, te dobro treniranje protekli tjedan. Iako je ekipa ''Cetinke'' bila oslabljena za 2 važna igrača (D. Bilonić i Vukas), znali smo da nas čeka vrlo teška utakmica, u vrućoj atmosferi Triljske dvorane, te da ćemo trebati proliti dosta znoja ukoliko želimo doći do novih bodova...
Dragovoljci odlično otvaraju utakmicu, pogotovo njihova vanjska linija (Skender-I.Pleić-Tokić) koja je bila vrlo raspucana na samom početku te u prvih 9 minuta postigla 6 golova (svaki po 2). To je stvorilo početnu razliku od 2-3 gola. A kad su se njima još priključili Stipičić s krila te F.Pleić na crti, uz vrlo dobru obranu 3-2-1, gosti su se uspili odlijepiti na +6 (8:14).

I tada se činilo da će dugoraćani, nakon mnogo godina, ostvariti jednu laganu i glatku pobjedu protiv nezgodnih Triljana. A onda su se stvari počele komplicirati. Domaćin podiže razinu igre, dragovoljci malo posustaju te se na odmor odlazi rezultatom 12:15.

A zatim, drugo poluvrijeme za pamćenje. Domaćini bolje ulaze u nastavak te dovode utakmicu u egal (18:18; 19:19). U dvorani nastaje totalna ludnica, atmosfera se užgala, kisik i voda su se već odavno potrošili.. Počinje se igrati gol za gol, te se u posljednjih 15 minuta ulazi s podjednakim šansama za pobjedu..Tada slijedi show program. Pri rezultatu 26:27 suci isključuju 2 igrača Dragovoljca...Domaćini dobivaju priliku okrenuti utakmicu u svoju korist te po prvi puta doći u vodstvo. To je osjetio i trener gostiju Z. Grubiša koji u pravom trenutku zove Time-out. Tu minutu su Dragovoljci iskoristili na najbolji mogući način. Na klupi se stvorila prava timska atmosfera, bodrili smo jedan drugoga, tražili da svaki igrač izvuče maksimum, te se vratili na teren puni energije i želje da dobijemo utakmicu. I upravo to je donijelo pobjedu.

Počela se igrati čvrsta kolektivna obrana s puno pomaganja i preuzimanja, dok se u napadu igralo pametno, do izrađene prilike za gol. Probudila su se i uspavana krila Vuković i Perić uspješno realiziravši dobre akcije u napadu. Za konačni slom domaćina pobrinuo se vratar Čizmić koji je obranio 2 sedmerca za redom, te još dodatno podigao atmosferu u ekipi. U posljednjih 5 minuta ušlo se rezultatom 27:33, te je ekipa Dragovoljca mirno privela utakmicu kraju. 

U vrlo dobroj i napetoj utakmici, ekipa Dragovoljca je ovaj put bila PRAVA EKIPA, te kolektivnom i borbenom igrom uspjela doći do pobjede protiv Cetinke koja ne ostavlja tako lako bodove na svom terenu.

Kod domaćina najefikasniji su bili H.Bilonic s 9 i Delonga sa 7 zgoditaka. Kod gostiju se ravnomjerno zabijalo sa svih pozicija, a jedini koji je malo odskočio je ''Ruska perestrojka'' Miro Skender sa 9 zgoditaka.

RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC" DUGI RAT
I. Jerčić, A. Čizmić, S. Dudaš, M. Perić (1), H. Vuković (5), I. Pleić (6), F. Pleić (4), L. Ercegović , J. Brzović, J. Ivanišević, M. Stipičić (6), J. Tokić (5), M. Skender (9), S. Čulić.
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić

RK "CETINKA" TRILJ
H. Bilonić (9), M. Dragušica (1), I. Marić (6), I. Dragušica, J. Borozan (4), Lipotić (5), Delonga (7), Varvodić, Rančić, A.Bilonić.
Trener: Nenad Alfirević
Sl. Predstavnik: Stipe Delonga