You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Katastrofa!

Seniori RK HD u akciji ...Trogir, Š.D. "Vinko Kandija", 23.04.2005.
2.HRL-jug, 20.kolo
RK " TROGIR " - RK " HRVATSKI DRAGOVOLJAC  "   24:18 (12:6)

Ovo je bila jedna od onih utakmica za koje se kaže da su za zaborav iliti ga za što prije zaboraviti! Barem što se tiće ekipe gostiju. Vjerujte mi da je to uistinu tako jer kako je ovu utakmicu odigrala ekipa Dragovoljca, ili bolje kazati, kako ju nije odigrala, ovaj komentar stvarno stoji i nije nikakva izlizana fraza, niti potrošeni klišej. Jer što bi drugo trebalo kazati kad se suočite s činjenicom da prvi gol na utakmici date u 10.-toj minuti, a do kraja poluvremena još samo 5, tj. šest sveukupno u prvih 30 minuta igre!? Postoji odgovor na to pitanje! On vam je jako jednostavan. Glasi: "KATASTROFA!!!" ...Utakmica je počela  jako neuvjerljivo i doslovno slabo u svakom pogledu od strane gostiju. Obrana je bila latentna i odigravala se bez želje, a napad je djelovao nekako neuvjerljivo, bez sigurnosti i smisla. Dragovoljci su djelovali poput neke kadetske ekipe ili momaka koji su se tek počeli baviti ovim sportom, a ne poput mlade i talentirane momčadi kojoj ponekad nedostaje samo onaj faktor sreće da bi se postigao značajniji i bolji rezultat. I naravno da su Trogirani znali to iskoristiti. Pametnom i koncentriranom igrom već u ranoj fazi utakmice napravili su značajniju razliku, 5:0 u prvih 9 minuta utakmice, i praktički su Dragovoljcima unijeli pogubnu nervozu u njihove redove. Vidjevši da njegova ekipa uopće ne igra, pa skoro niti i ne postoji na terenu, trener gostiju Grubiša bio je primoran pozvati time-out već u 9.-toj minuti utakmice kako bi otrijeznio i savjetovao svoju momčad te kako bi ju vratio natrag u utakmicu i naveo na preokret.

Poslije toga Dragovoljci su se malo trznuli i osvijestili, pa se razlika domačina počela lagano topiti. Ubrzo je semafor svijetlio 6:4 za ekipu Trogira. No, nakon toga opet crna rupa i ništa od igre ekipe "Hrvatskog Dragovoljca". Usprkos činjenici da su imali 10 minuta igrača više na terenu i nekoliko čistih zicera te da je već u 24.-toj minuti susreta nakon trećeg isključenja iz igre morao izići jedan od ponajboljih igrača domače ekipe - Pelja, gosti nisu napravili ništa pozitivno, nego su čak dopustili protivniku da im napravi seriju 6:2 i da na poluvrijeme otiđe s prednošću od 6 golova razlike - 12:6. Čista sramota!!!

Sad možete zamisliti kako je grmjelo u svačionici Dragovoljaca preko 10 minuta odmora. To vam neću niti pokušati dočarati. Bolje za vas! Vjerujte mi! Samo ću vam reći da je bilo bučno i vatreno, a da se nije navijalo!

U drugo se poluvrijeme ušlo malo ozbiljnije i angažiranije i takva se igra gostiju odmah osjetila i na rezultatu utakmice. Semafor je svijetlio 16:13 za "Trogir", a tek je proticala 46. minuta susreta. Bilo je još itekako vremena za vratiti se natrag u utakmicu, no u subotu to jednostavno nije bio dan ekipe iz Dugog Rata. Nakon time-outa ekipe domaćina, ponovno se igra Dragovoljca srušila kao kula od karata i nakon toga, povratka više, jednostavno, nije bilo, a nije ni moglo biti nakon svega. Trogirani su ponovno zbili svoje redove i otišli su nanovo na +6 golova razlike u njihovu korist i tada, u 51.-oj minuti utakmice i kod rezultata 19:13, pobjednik ovog susreta bio je rješen. Nervoza je tada potpuno obuzela igrače "Dragovoljca" i kao posljedica toga i vidljive nemoći, uslijedio je crveni karton Stipičića i njegova diskvalifikacija u 53.-oj minuti nakon "burnog razgovora" sa sucem ovog susreta. Do kraja se više ništa nije moglo promijeniti. Rezultatska razlika ostala je ista, samo su brojčice bile malo drugačije. Završilo je zasluženom pobjedom Trogirana 24:18 i da je slučajno, nekim čudom, gostujuća ekipa išćupala pobjedu ovako prikazanom igrom, to bi bilo sramotno i ponižavajuće za najtrofejniji hrvatski sport!

Za kraju samo mogu reći da se toplo nadam da se ovakva (ne)igra više nikada neće ponoviti ekipi "Hrvatskog Dragovoljca" te će ubuduće pokazati svoju "dragu" i snažnu volju u svojoj igri jer, naposlijetku, to ime i nose i samo ta volja i velika želja nose pobjede i bodove, i ništa drugo! NE PONOVILO SE OVO VIŠE!!!