Sedam pobjeda i poraz u Češkoj dovoljni tek za 5.mjesto

Na nedavno završenom Karvina Cupu koji se svake godine održava u Češkoj, nastupili su i mladi rukometaši Rukometnog kluba Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata. U uistinu jakoj konkurenciji trinaest ekipa iz raznih evropskih zemalja (Poljska, Latvija, Litve, Češka, Slovačka i Hrvatska) mladi dragovoljci zauzeli su jako dobro 5.mjesto, ali kad u obzir uzmemo da su u osam utakmica ubilježili sedam i tek jedan poraz (koji je obilježilo u najmanju ruku loše suđenje – a nama uvik suci krivi) ostaje žal da se mogao ostvariti i puuuno bolji plasman. Da smo kojim slučajem bili kompletni, a ne da smo nastupili sa devet igrača od ćega dva golmana (a šta ćeš kriza je, nema se para, roditelji ne mogu isfinancirat…) siguran sam da prvo misto ne bi uteklo…

Piše: Mislav Plazibat

Prva utakmica protiv Slovaka koji nisu nešto tehnički jaki, ali valjalo je ući oprezno u utakmicu, što smo i učinili i lagano osigurali pobjedu. Druga utakmica protiv solidnih Latvijaca, ali i ovaj put jedna lagana pobjeda, mada rezultat govori drukčije. Protiv Poljaka smo igrali sa pola gasa, te nije bilo većih problema.

Drugog dana igranja trebali smo 2 pobjede kako bi prošli u polufinale. Ali, igrom slučaja pobijedimo 2 utakmice, grupa se zakomplicira i ostajemo bez polufinala.

Trebamo pobjedu protiv Tatrana kako bi se borili za prolaz dalje i pobjeđujemo uz veliku želju i borbu, te moram spomenuti „naklonost“ sudaca prilikom koje je naš trener dobio crveni karton samo zato jer je ušao u teren pružit pomoć ozlijeđenom Banoviću. Iduća utakmica je protiv domaćina Karvine, oni gube od Tatrana a nama treba bilo kakva pobjeda ili u najgorem slučaju poraz od 2 razlike.
 Vodimo cijelo prvo poluvrijeme, a onda na scenu stupaju suci, ali i naš mentalitet. U samo pet minuta ostajemo bez čak četiri igrača i pri za nas još aktivnom rezultatu suci su „prisiljeni“ prekinuti utakmicu. Na taj način zatvoren je krug od tri ekipe sa istim brojem bodova, a zbog ovog poraza ostali smo kratkih rukava. Znali smo da će suci „potezati“ za domaćina, ali ovo šta su nama radili, to je bilo nešto nedoživljeno. Nadam se da nam se nešto slično više nikad neće dogoditi.

Zadnja utakmica u grupi protiv još jednih Slovaka, ali malo boljih. Naravno, organizatori inzistiraju na poštivanju propozicija, te igračima koji su dobili crveni karton ne dozvoljavaju igrati. To ne bi bio problem da nas nije samo 9, te zbog 4 crvena, samo ih je 5 moglo igrati, 3 igrača i 2 golmana. I njih petorica uspiju pobijediti protivnike, samo iz dišpeta (zamislite kako je to kad cijelu utakmicu igrate sa DVA IGRAČA MANJE, i pobjedite!!!). Banović, Minja, Bušić, Tule te ubojica na desnom krilu golman-igrač koji je sa 2 gola pridonio pobjedi, Miki, uz naravno veeliki učinak Bušića na golu. Od 15 naših golova, Banović je zabio 12, što potvrđuje potencijal ovog igrača.


Iz arhive

RK Hrvatski Dragovoljac - MŠK Kysucké Nové Mesto (SVK)  18:8
RK Hrvatski Dragovoljac - H.C. Vainode (LAT)  15:12
RK Hrvatski Dragovoljac - UKS Spartakus Buk (POL)  16:10
RK Hrvatski Dragovoljac - TATRAN Prešov (SVK)  17:14
RK Hrvatski Dragovoljac - HCB OKD Karviná (CZE) 11:21
RK Hrvatski Dragovoljac - DAC Dunajská Streda (SVK)  15:14

Zadnjeg dana turnira smo igrali za plasman od 5-8. mjesta.

RK Hrvatski Dragovoljac - Utena KKSC (LTU)  18:14
RK Hrvatski Dragovoljac - Slovan Modra (SVK)  17:15

Utakmica protiv Latvijaca je dobivena bez velikog napora. Stalno vodimo po 3-4 razlike, te lagano privodimo kraju. Ekipa slovačke Modre nam je zadavale poprilične muke. Prvo poluvrijeme ih vodimo ,zatim oni okreću na 15:13 te sa zadnja 4 gola pobjeđujemo.

Tijekom cijelog turnira imali smo veliki problem, a to je da smo doputovali sa samo 9 igrača (točnije;7 igrača i 2 golmana). Igrali smo odlično, davali sve od sebe i da je bilo samo malo više sreće i rezultat bi bio bolji.

Za Hrvatski Dragovoljac su nastupili: Ante Bušić, Mirko Ðonlić, Ante Jakelić, Matej Jakeljić, Mislav Katavić, Ivan Kaša, Dino Banović, Ante Matić i Mislav Plazibat.

Osvajamo na kraju 5.mjesto, ali ipak sam dojma da nijedna momčad koja je nastupila na turniru u  normalnim okolnostima nije bolja od nas, a još da smo bili kompletni s obzirom da je nedostajalo 5 bitnih igrača, ali o njima nećemo. Pozdrav do sljedećeg članka!


Klikni sliku za link na službenu stranicu turnira!


The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog