Županijska liga: pet utakmica, četiri pobjede

Mladi rukometaši Hrvatskog dragovoljca protekla dva vikenda odigrali su četiri utakmice županijske lige i jednu prijateljsku, te su ostvarili slijedeće rezultate:
Kadeti (92):
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA 34:13(19:8)
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 13:20(8:9)

Mlađi kadeti(94):
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA 23:9(11:5)
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 25:22(12:9)
Dječaci (96) – prijateljska:
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 15:32
U nedjelju 12.10. 2008. odigrano je 5.kolo županijske lige u kojem su dugoraćani dvaput  (mlađi kadeti i kadeti) visoko porazili vršnjake iz Makarske, dok su idući vikend na gostovanju u Splitu odigrali „polovično“ kontra Splita – EMC. Kadeti su ubilježili sigurnu pobjedu, dok su mlađi kadeti poraženi od jako dobrih splićana. U jedinoj prijateljskoj utakmici dječaci RKHD-a, visoko su porazili vršnjake iz Splita…

Piše: Mislav Plazibat

Županijska liga 5. kolo

Mlađi kadeti
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA  23:9(11:5)
Hrv. dragovoljac: Matej Glavaš, Marin Grgat 6, Duje Tafra 6, Nediljko Balić 2, Dino Suša, Antonio Milinović 4, Stjepan Bajkuša 2, Davor Vuković 3, Teo Čaljkušić Ivanović, Matej Jakelić.

Očekivala se utakmice „mačke i miša“, favorizirani dugoraćani prema očekivanju lako su došli do novih bodova sa gotovo rezervnom postavom.

Kadeti
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA 34 : 13 (19:8)
Hrv. dragovoljac: Matej Glavaš, Marin Grgat 5, Duje Tafra 2, Nediljko Balić, Dino Banović 7, Toni Novaković 5, Ante Gale 5, Dino Suša 2, Mirko Ðonlić, Stjepan Bajkuša 1, Ante Jakelić 1, Davor Vuković, Marko Serdarušić 6, Šime Šolić.

Isto kao i mlađi suigrači Kadeti su bez problema pobijedili vršnjake iz Makarske i ubilježili novaq dva boda na svoj konto.


Županijska liga 6.kolo

Mladi kadeti 94
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 25:22(12:9)
Utakmicu loše otvaraju, te se Split već na početku odvaja na 2-3 razlike, u jednom trenutku čak 5, ali na poluvremenu je razlika 3 gola. Drugo poluvrijeme ista slika, puno promašenih zicera, tj. odličnih obrana gostujućeg golmana Šimića, te danas spor protok lopte dugoraćana su odlučili pobjednika. Momci nisu dali sve od sebe, što je nužno žele li pobijediti ovakvog protivnika, već su pomalo pospano ušli u utakmicu. Pred kraj ipak nekakvi pokušaji da se dođe do izjednačenja, ali nekoliko već navedenih zicera i polukontri ne dobivaju svoj sretni završetak. Nema se šta reći, naš golman Glavaš može dobiti prolaznu ocjenu, te Banović sa 8 golova. Galinih 6, te Grgatovih 5 nije bilo dovoljno za raspoložene Splićane u čijim se redovima ponajviše istaknuo Milković sa 9, te Maretić sa 5 golova. Mora se napomenuti kako za nas nije nastupao Šime Šolić, te kako su protivnici poprilično pojačani za dvije nove akvizicije iz Jelse i Solina. Čestitke Splitu.

EMC Split
Šimić, Bušić 1,Jeličić 3,Milković 9,Mihanović 1,Drnasin, Fistonić 1, Maretić 5, Aljinović, Šolić 1, Grizelj 4.

Hrvatski Dragovoljac
Glavaš, Grgat 5, Pocrnja 1, Balić, Banović 8, Gale 6, Suša 1, Novakovic 1, Bajkuša, Vuković, Milinović, Jakelić, Tafra

Kadeti 92
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 13:20(8:9)
Na samom početku utakmice preuzimamo inicijativu i konstantno vodimo 2 do 3 razlike. Iako smo dosta griješili u napadu, sve smo nadoknadili obranom, koju smo igrali jako disciplinirano i čvrsto. Do poluvremena ipak dolazi do pada u našoj igri šta splićani koriste i smanjuju razliku na samo gol. U drugo poluvrijeme ulazimo bolje, te odmah na početku odvajamo na +3. Kao plod dobre obrane odigravamo nekoliko brzih kontri i bježimo na konačnih 7 golova razlike. Zadnjih 9 minuti u igru je ušao Mirko Ðonlić koji do kraja nije primio ni jedan gol, te je obranio sedmerac i nekoliko zicera. Šta još reći, osim pohvalit Rošćića koji se, ako ste primjetili, diže iz utakmice u utakmicu, te dokazuje da današnjih 6 golova nije slučajnost. Danas smo pobjedu osigurali dobrom igrom u obrani, dok je u napadu štekalo. I trener Boško Nazor došao je na svoje, naime njegova glavna uzrečica je „obrana dobiva“.

EMC Split
Gambiroza, Vickov, Pušić 5,Antičević, Bradarić, Maretić, Ivić 1, Munitić 1, Rako 4, Mladinić, Komar, Ivanišević, Šarić, Arar 2.

Hrvatski Dragovoljac
Serdarušić 3, Plazibat 7, Banović 1, Matić, Katavić 1, Ðonlić, Jakelić, Rošćić 6, Bušić, Grgat, Kaša 2, Suša, Pocrnja.

Dječaci
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 15:32
Što reći o utakmici koju su naši dječaci pobijedili 17 razlike. Utakmici u kojoj su naši dječaci više, manje vježbali kontre i polukontre, te su primili ovaj put ipak malo previše golova, za 50 minuta primili su 15, a zabili 32, jednostavno sjajno. Nikog nebi izdvajao, svi su briljirali, a da se broj grešaka svede na minimum, ova bi ekipa lako mogla biti među 6-7 najboljih u Hrvatskoj.


The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog