Sportske igre mladih 2005.: kući sa zlatom i srebrom

Započele su sportske igre mladih koje tijekom ljeta pod sloganom "Sportom protiv droge" žele zbližiti sportsku mladež hrvatske te kroz mnogo sportova stvoriti natjecateljski i pobjednički duh.

RK HDRK Hrvatski dragovoljac kao i uvijek do sada na sportske igre mladih odlazi s velikim ambicijama, pa su se tako ove godine prijavile četiri ekipe: igrači rođeni 1994. godine i mlađi (dvije ekipe, jedine u toj dobnoj kategoriji) igrači rođeni 1990. godine i mlađi, te igrači rođeni 1987. i mlađi.
Ove dvije perspektivne ekipe krenule su na igre mladih s istim ciljem: zauzeti 1. mjesto te se plasirati na završnicu koja se održava u Splitu u 8. mjesecu.
Mjesto radnje je bila dvorana na Poljudu. Tu su se odigrale sve utakmice 1. kruga sportskih igara mladih...

Mlađa ekipa Hrvatskog dragovoljca bez ikakvih problema se prošetala kroz skupinu te plasirala u polufinale gdje ih je čekala ekipa RK 'Trogira'. Iako su trogirani kontrolirala rezultat sve do same završnice susreta, u posljednjih 10 minuta dragovoljci su skupili snage te predvođeni sigurnim obranama Mladina i golovima Jerčića okrenuli utakmicu u svoju korist te se plasirali u finale.

U finalu nas je čekala prava drama. Glavni akteri su bili ekipe Dragovoljca i Splita. Iako su splićani bili favoriti dugoraćani su tokom cijele utakmice pružali odličan otpor, ali im suci nisu dopustili da se odlijepe, tako da je utakmica na kraju završila 26:26 te su slijedili penali. Sigurni izvođači za dugoraćane su bili Tokić i Jerčić, dok su neuspješni bili Klarić, Mladin i Pleić. Prilikom izvođenja penala jednog splitskog igrača lopta je prošla kroz vanjski dio mreže koja je bila probušena te završila u golu, a sudac je to priznao kao pogodak. Tada su svi igrači predvođeni trenerom Glavicom ušli u teren te je nastao pravi cirkus. Sve se to završilo crvenim kartonom za trenera Glavicu, te ispravljenom odlukom sudačkog para, tj. poništenim pogotkom. Sve u svemu na kraju je 1. mjesto otišlo splićanima, a dugoraćani razočarani odlaze pod hladan tuš.

Starija ekipa je također osvojila 1. mjesto u skupini a da se praktički nije ni oznojila. Utakmice tj. utakmicu u skupini dragovoljci su odigrali u nepotpunom sastavu jer je nedostajao Tokić koji je bio u kampu za reprezentativce, ali se vratio prije polufinala tako da su Dugoraćani u kompletnom sastavu došli na utakmicu protiv RK 'Split'. Mnogi su to vidjeli kao utakmicu finala prije finala, što se na kraju i pokazalo točnim.

U vrlo teškoj i zahtjevnoj utakmici u zagušljivoj dvorani u kojoj se kisik već odavno potrošio igralo se gol za gol gotovo cijelu utakmicu. Minutu prije kraja rezultat je bio 16:15 za Hrvatski dragovoljac, a splićani su krenuli u svoj posljednji napad. To je bio početak drame. Splićani drže loptu sve do zadnjih 10 sekundi te tada šutom s 9 metara pogađaju te poravnavaju rezultat. Dugoraćani hitaju u napad te zarađuju faul na 9 metara, dok je u međuvremenu vrijeme isteklo, tako da je Vojnović imao priliku šutom s deveterca donijeti pobjedu. Ali on taj udarac izvodi u svom stilu te pogađa mjesto gdje se spajaju greda i vratnica, a lopta odlazi u aut što je značilo da slijede penali.

Igrači već sasvim iscrpljeni utakmicom okupljaju se na centru te čekaju zvižduk za početak izvođenja sedmeraca. Pogotke su postigli braća Pleić, te Ercegović, dok su Tokić i Vojnović promašili. Budući da je vratar dragovoljca Dudaš uspio obraniti 2 sedmerca rezultat je bio 3:3 nakon pet serija sedmeraca. Krenulo se u dodatno izvođenje. Loptu za dugoraćane je uzeo Frane Pleić, te pogodio dok je protivnički igrač pogodio okvir gola. To je označilo početak slavlja te finale u kojem nas je čekala ekipa Vrgorca.

Finalnu utakmicu ekipa dragovoljca je odigrala fenomenalno kontrolirajući rezultat cijelo vrijeme ne dopuštajući protivnicima da se približe ni u jednom trenutku. Jedini sporni trenutak u inače vrlo korektnoj utakmici je bio crveni karton kojeg je dobio Ćoko nakon što se sudario s golmanom. Na kraju utakmica je završila rezultatom 27:18 za Dragovoljac što govori da su dugoraćani bili dominantni tijekom cijele utakmice te zasluženo osvojili 1. mjesto i plasman na završnicu sportskih igara mladih.

RK 'Hrvatski dragovoljac'-1990. godište: Mladin, Raos, Jerčić, Tokić, Perić, Nazor, Klarić, Brzović, Pleić, Tomić, Budić, Rakuljić

RK 'Hrvatski dragovoljac'-1987. godište: Dudaš, Lažeta, Vojnović, I. Pleić, Tokić, Siničić, Perić, F. Pleić, Ćoko, Čikotić, Jerčić, Ercegović

Trener obiju ekipa: Krešimir Glavica

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog