Ništa kontra hladnoće, gripe i sudaca

Kadeti RK HDKUTINA, 13.2.2005.
6.krug 1. HKRL
RK BJELOVAR - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  27:15  (14:9)
RK MOSLAVINA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  29:19  (15:11)

Do zadnjega trenutka pred sam polazak za Kutinu nije se znao točan broj polaznika s obzirom na epidemiju gripe koja hara, pa su tako zbog istih okolnosti u zadnji trenutak kući ostali kapetan Pleić te novopečeni "kadet" Josip Mladin dok su na put krenuli rekonvalenscenti Ercegović, Marčić, Siničić, Ðurić..dug put, nespavanje i umor uzeli su danak..


RK "Bjelovar" - RK "Hrvatski dragovoljac"  27:15  (14:9)

RK "Bjelovar"
Grgić; Šokec (3); Taras (1); Golub (2); Šimunović (2); Jurjević (5); Mostovac (2); Djurin (2); Vidaković (9);Dukić; Mateković (1);
Trener: Ivan Uršanić

RK "Hrvatski dragovoljac"
I.Jerčić; S. Tokić; Ćoko (4); Lažeta; Siničić (1); Marčić; J. Tokić (4); Ercegović (3); Perić (1); Ðurić (1); V.Jerčić (1); Vrkić;
Trener: Krešo Glavica
Sl.predstavnik: Joško Čizmić

Prva utakmica, ranjeni "dragovoljac" kontra prvaka Bjelovara, nije se imalo što tražiti u kojoj je favorit Bjelovar od prve sekunde utakmice poveo te rezultatski držao sve konce u svojim rukama.

Umorni od puta, u lošoj kondicijskoj formi s obzirom da se adekvatno nije treniralo zbog vala hladnoće, te načeti ili tek prizdravljeni od gripe, kadeti dragovoljca nisu uspjeli adekvatno odgovoriti ubojitim kontrama Bjelovara dok su prvaci ipak imali "papra" na postavljenu obranu na čijem je čelu nakon kratke pauze (Metković) opet bio vrlo dobri Jerčić koji kada je zdrav i motiviran za rad pokazuje da se radi o izuzetnom talentu kojega još treba "brusiti" da bi u seniorskom uzrastu briljirao.

Od ostalih koji su na terenu provodili vrijeme a svi su dobili dosta dobru minutažu s obzirom na prethodno opisanu situaciju, najviše se zalaganjem isticao Ćoko koji nije imao potporu indisponiranog Tokića. Za istaći je i gol prvijenac također novopečenog "kadeta", jednog od mlađih uzdanica od kojih se dosta očekuje, Vedrana Jerčića.

 

RK "Moslavina" - RK "Hrvatski dragovoljac" 29:19  (15:11)

RK "Moslavina"
Halić; Katić (3); Kohek; Glavaš (8); Matijević (3); Jurić (3); Peršić (5); Andrle (1); Lež (6); Petričević; Šepak; Bubalo;
Trener: Dragutin Moslavac

RK "Hrvatski dragovoljac"
I.Jerčić; S. Tokić; Ćoko (2); Lažeta (1); Siničić; Marčić; J. Tokić (9); Ercegović (4); Perić (3); Ðurić; V.Jerčić; Vrkić;
Trener: Krešo Glavica
Sl.predstavnik: Joško Čizmić

Nakon prve utakmice u svlačionici su se izanalizirale greške te se odlučilo malo promijeniti pristup i uči u sljedeću utakmicu sa malo više angažmana. Sve dogovoreno na početku se provodilo u djelo, protiv suparnika, o tom trenutku podjednakih mogučnosti što će krajnji rezultat demantirati ali sam tijek utakmice bio je drugačiji.

Počelo se izjednačeno i takvo opsadno stanje obaju golova trajalo je do polovice prvog dijela kada se domaćini zahvaljujući odlukama u svoju korist domaćih sudaca lagano odljepljuju na 10:4. Dragovoljci, ovaj put predvođeni razbuđenim i pribranijim Tokićem, te na krilima obrane Jerčića, ulažu nadljudske napore, stiskaju suparnika i dolaze na 13:11. I tu je priči bio kraj.

Do poluvremena domaći podižu prednost, drugi dio donosi borbu Davida protiv Golijata u kojoj se dragovoljci moraju nažalost nemoćno boriti protiv istovremeno dva suparnika, RK "Moslavine" i "ljudi u crnom".

Ovaj put je "Golijat" ipak bio prejak ali gorak okus ove nepravde briše činjenica da su momci unatoč svim nedaćama koje ih u posljednje vrijeme prate, dali sve od sebe i na kraju nisu razočarali.

Na kraju, i mi bi, ako ovo čitaju "naši" suci, voljeli ponekad imati suđenje kakvo imaju "naše" ekipe na gostovanjima...

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog