Nova 2 boda sa Neretve

Stipe Tokić uspješno je debitirao kao prvi vratar!Metković, 23.1.2004.
Zaostale utakmice 2. kruga 1.HKRL
RK JERKOVAC - HRVATSKI DRAGOVOLJAC  26:28  (13:18)
RK METKOVIĆ - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  33:26
  (19:13)

Nakon kratke pauze za novogodišnje blagdane kadeti "dragovoljca" su imali priliku vidjeti u kakvom je stanju forma koju su kratko i mukotrpno gradili u vremenski nepovoljnim uvjetima..suparnici kao naručeni za takvo nešto jer u goste se išlo nabrijanim metkovčanima koji uvijek imaju dvorane (čak dvije) na raspolaganju..na kraju rezultatski zadovoljavajuće, 1 pobjeda i 1 poraz..s tim da se mora uzeti u obzir neigranje prvog vratara Jerčića...


RK JERKOVAC - HRVATSKI DRAGOVOLJAC  26:28  (13:18)

RK JERKOVAC
Kešina; Pavlović; Kozina (2); Volarević (2); Sršen (3); Petković (2); Talajić (10); M. Volarević (4); Ilić (3); 
Trener: Mario Batinović


RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
S. Tokić; Ćoko (5); Lažeta (3); Siničić (1); J. Tokić (12);  Perić ;  Pleić (4); Ðurić; Marčić ; Vrkić; Klarić; Rakuljić; Ercegović (3);
Trener: Krešo Glavica

Kao bomba odjeknula je vijest u sunčano nedjeljno jutro pred sam polazak da prvi vratar Jerčić ima želučanu virozu i da neće ići na teško gostovanje u Metković. Uoči polaska, razmišljanja trenera i igrača bila su optimistična jer se kvalitetno pripremalo u vremenski vrlo nepovoljnim uvjetima. Očekivala se realna pobjeda nad stalnim mušterijama Jerkovcem te se potajice nadalo učiniti čudo i iznenaditi Metković.

No, vijest o bolesti "SuperJere" uzdrmala je temelje takvog razmišljanja jer se ipak mora uzeti u obzir njegov prosjek obrana u 1. HKRL, koji čini 15-20 po utakmici. No, jocker iz rukava je bio Stipe "Fritz" Tokić koji je hrabro stao na vrata, uz čvrstu obranu polako se "uštimavao", te poskidao nekoliko lopti da bi do kraja susreta skupio 11 obrana.

Igralo se gol za gol do rezultata 3:3 kada dugoraćani malo pojačavaju, dodaju gas te bježe na 10:5 odnosno do kraja poluvremena poluvremena imaju čak i 7 golova prednosti u jednom trenutku, ali zbog pada koncentracije u samoj završnici prvog dijela ide sa na predah sa solidnih +5.

U drugi dio se nije ušlo na određenoj razini s obzirom da je tome kumovalo nekoliko olako primljenih golova te nekoliko uzastopnih izgubljenih lopti povratnika u ekipu, kapetana Pleića. Stanka od 2 mjeseca zbog loma palčane kosti ipak je imala utjecaja na osjećaj same igre kod Frane, no i u tim trenucima nije napuštao igru jer je on ipak stup igre dugoraćana te je trener imao puno povjerenje u njega.

U tim trenucima dolazi do pada u igri gostiju, te domaćini dolaze u vodstvo od 2 pogotka prednosti. Kratki predah te par savjeta bili su vrlo korisni te su dugoraćani posložili redove, vrlo brzo rade preokret od 4-0 i utakmicu sigurno privode kraju.

Uz danas izuzetno raspoloženog Tokića i Ćoke ponovno je pokazao da može i hoće sve bolji Ercegović pa i kao starter u početnoj postavi s obzirom na razna rješenja na lijevom vanjskom kojeg su u pojedinim trenucima igrali Ćoko, Pleić i Marčić. Pozicija lijevog beka je oduvijek bila "krpana" s obzirom da se nikad nije imalo klasičnog beka na toj strani ali veseli činjenica da se polako počelo uvoditi i neke mlađe snage ( Jure Klarić, Josip Mladin na poziciji vratara) koji bi uz adekvatan rad u nrednoj godini mogli nadomjestit sve te nedostatke.

    
RK METKOVIĆ - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  33:26  (19:13)

RK METKOVIĆ
Granić; Vučković (3); Ćorlok (1); Batinović (1); Obrvan (5); Žderić (10); Mijoč (1); Vrnoga (1); Nikolić (4); Gnječ (2); Zloić (6);  
Trener: Tomislav Veraja


RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
S.Tokić; Ćoko (6); Lažeta (1); Siničić (3); J. Tokić (7);  Perić (2);  Pleić (2); Ðurić; Marčić (3); Vrkić; Klarić; Rakuljić; Ercegović (2);
Trener: Krešo Glavica

Objektivno, bez "pola ekipe" se nije moglo protiv favoriziranih metkovčana koji su cijelu utakmicu trčali ko "navijeni" pri čemu je trener Veraja koristio svih 14 igrača. Prvi dio je bio mlak te su metkovčani lagano probijali poroznu i nezainteresiranu obranu dugoračana te se u jednom trenutku činilo da prijeti potop jer se vratar Tokić nalazio na vjetrometini šuteva.

Velik broj promašenih "zicera" polako je skračivao ruke gostiju koji se nisu previše odvažavali na šut a i kad bi se odvažili na vratima im je bila prepreka zvana Ante Granić, izvrsni vratar Metkovića. U pauzi između 2 poluvremena ukazalo se na pogreške u igri te se dogovorilo oko samog pristupa igri te je drugi dio bio mnogo kvalitetniji, igralo se gol za gol, metkovčani su ga na kraju dobili sa 1 pogotkom prednosti što je u samoj konačnici činilo podnošljivih -7. S obzirom na sve okolnosti, realno, svi su bili zadovoljni..2 nova boda su ipak upisana. Na redu je Kutina..ogledi sa Moslavinom i aktualnim prvakom Bjelovarom..

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog