Nova 3 boda u riznici kadeta

Kadeti HD-a u akciji!Kaštel Stari, 11.12.2004.
1. HKRL, 4 krug

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK GORICA 26:20 (13:11)

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK LIVADA 21:21 (11:11)

"Dragovoljci" ponovno "jašu" ..nakon teškog poraza u prošlom krugu te unatoč virozi koja je pomela pola ekipe, uspjeli su se dići iz pepela poput Feniksa te uzeti 3 boda od maksimalnih 4 iako im je i pobjeda bila nadomak ruke..

RK "Hrvatski dragovoljac"- RK "Gorica"  26:20  (13:11)

RK "Hrvatski dragovoljac"
Jerčić; S. Tokić; Ćoko (3); Lažeta (1); Marčić; J. Tokić (9); Perić (3); Katalinić; Pleić (9); Ðurić;Ercegović (1); 
Trener: Krešo Glavica

RK "Gorica"
Lončar; Goršeta; Sučić; Kranjčina; Cvetić; Levar; Medvidović (1); Buzov (4); Ceković (4); Modrić (3); Kos (3); Maljčec (3); Cvetnić (2);
Trener: Marinko Karavanić

Gotovo pola početne postave (Ćoko, Katalinić i Lažeta) bilo je u "autu" s obzirom da ih je shrvala viroza. No unatoć tome, konkurirali su za sastav te na terenu dali svoj maksimum u teškoj borbi za novim bodovima.

Utakmica je započela i završila vodstvom dragovoljaca koje u prvom dijelu nije bilo veće od 3 pogotka (4:1; 9:6; 11:8) što je stvaralo malu nervozu jer se nikako nisu uspijevali odvojiti na veću razliku što bi omogučilo pričuvama da olakšaju teret iovako načetim "starterima".

U drugom dijelu slična priča iz prvog ali su gosti u nekim trenucima bili malo prisebniji te na kratko malo i priprijetili te i rezultatski izjednačili u 41 minuti na 17:17. Kratki predah je trebao "dragovoljcima" da uhvate zalet te je vodstvo ekipe sazvalo time-out koji je urodio plodom.

Nekoliko savjeta i dragovoljci ubacuju u brzinu više te rade raliku 7-0 u samo nekoliko minuta te na taj način sami sebi omogučili predah prije utakmice sa RK "Livada". U redovima domaćih isticali su se danas mnogo ubojitiji Tokić te kapetan Pleić sa po 9 pogodaka.


RK "Hrvatski dragovoljac"- RK "Livada"  21:21  (11:11)

RK "Hrvatski dragovoljac"
Jerčić; S. Tokić; Ćoko (4); Lažeta; Marčić; J. Tokić (9); Perić (4); Katalinić; Pleić (4); Ðurić; Ercegović; 
Trener: Krešo Glavica

RK "Livada"
Martinović; Barić; Findeis; Bule; Dokuzović; Opačak; Vučković; Kovač; Didić (9); Simić (3); Rašić (1); Groz (4); Roso (1); Matičević (3);
Trener: Pero Vidović

Druga utakmica po očekivanju je bila teža nego prethodna. No, sam početak utakmice nije to dao naslutiti s obzirom da su dugoraćani ušli maksimalno motivirani sa željom za pobjedom. Na terenu su ginuli te sjajnom igrom u obrani i organiziranim napadom doslovce ubijali protivnika te je semafor u 16. minuti svijetlio 10:4.

Tada uslijed evidentnog umora dolazi do pada koncentracije i protivnik čini gol razliku 1:7 te se na poluvrijeme ide u egalu. Nervoza i umor su činili svoje no unatoć svemu tome u drugi dio se ponovno ušlo na najbolji mogući način, vodstvom koje je raslo do +4 semafor je svijetlio 19:15.

No tada nekoliko nenamjernih sudačkih pogrešaka vraća u život goste iz Slavonskog broda ali i ozljeda Tokića (u prvi mah se činilo da je riječ o puknuću mišića lista) te se utakmica pretvara u pravi triler. Kod rezultata 21:20 na 40-ak sekundi do kraja Perić ne zabija sa krila, lopta udara u prečku i na taj način daje priliku gostima koji je sretnim i spretnim udarcem sa sredine i koriste.

No, brzi protuudar domaćih preko Pleića koji šutira iz kontakta na samo sekundu prije kraja suci nisu okarakterizirali kao najstrožu kaznu te teško oštetili domaćine..lopta se sa zvukom sirene od stative odbila tamo gdje nije trebala, u teren umjesto iza leđa vratara Livade.

Žal za propuštenim bodom ostaje no ipak na kraju krajeva moramo biti zadovoljni jer ipak je ovdje glavni cilj skupljanje iskustva a ne trka za bodovima. Sljedećeg vikenda u goste nam dolaze nezgodni Osijek i Ðakovo, spektakl zagarantiran.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog