Novi bodovi kadetima u 1.HKRL, mlađi kadeti bez bodova

Mlađi kadeti HD-aKaštel Stari, 3.11.2004.
1. kolo 1. HKRL (zaostala utakmica) i predkolo 1. HMKRL

MLAÐI KADETI
RK "Adriachem"-RK "Hrvatski dragovoljac"  19:8  (11:2)

KADETI
RK "Hrvatski dragovoljac"-RK "Adriachem" 28:22  (13:10)

Kadeti RK HDNastavlja se žetva bodova za kadete dragovoljca u 1. HKRL..od mogućih maksimalnih 6, dugoraćani su u prvom kolu skupili 4 te tako odlično započeli sezonu pokazujući da neće biti lako njihovim protivnicima..za razliku od njih, mlađi kadeti su loše igrali te zasluženo izgubili..

MLAÐI KADETI

RK "Adriachem"-RK "Hrvatski dragovoljac"  19:8  (11:2)

RK "Adriachem":
Livaja; Radnić (3); Gjirlić; Dražić (5); Krokar (1); Butina (1); Runtić (1); Jukić (4); Sanader (1); Ðal; Babić;
Trener: Kajo Tukić

RK "Hrvatski dragovoljac":
Mladin; Tomić; Raos; Jerčić; Klarić; Grgat; Rakuljić; Bilić (1); Tokić (7); Čurlin; Pavković; Nazor; Perić;
Trener: Krešo Glavica

Crna mačka, za mlađe kadete dugoraćana to su njihovi vršnjaci iz Kaštela, rukometaši Adriachema. Kao da gotovo hipnotički djeluju na dugoraćane koje, ruku na srce još uvijek muči nestabilnost forme te igraju toplo-hladno.

Ovaj put je bilo za smrznit se, bar prvo poluvrijeme. Bezidejno i mlako djelovali su dugoraćani i u obrani i u napadu te sa mnoštvom tehničkih grešaka. Kaštelani su to znalački i neumoljivo kažnjavali. Brojne rotacije i kombinacije u postavi dugoraćana nisu imale u prvom dijelu značajnijeg utjecaja dok se nakon poluvremena u drugi dio krenulo znatno angažiranije te je i rezultatska razlika na samom kraju bila ublažena no i dalje je upitnik nad ovom ekipom, te je pitanje dana kada će ponovo zaigrati u svom stilu, bez grča i pritiska.

Što reći kada ekipa ne uputi niti jedan konkretan šut izvana a imaju šutera, što reći za ekipu koja od 8 golova 7 zabije iz sedmeraca s tim da je najmlađi igrač te ekipe (Tokić) bio i najsigurniji izvođač istih. Ništa, osim da nešto ne valja u državi Danskoj, odnosno, ne možemo kazati da oni ne znaju, već da imaju tremu, blokadu, strah..nazovi kako god hoćeš..i dok se to ne prevlada, a nadamo se da hoće i to što prije, bit će duuuga zima..KADETI

RK "Hrvatski dragovoljac"-RK "Adriachem" 28:22  (13:10)

RK "Hrvatski dragovoljac":
Jerčić; S. Tokić; Ćoko (5); Lažeta (3); Siničić; J. Tokić (8);  Perić (6); Katalinić (2); Pleić (4); Ðurić; Marčić; Pandža;
Trener: Krešo Glavica

RK "Adriachem": Tadić; Tahirović; Barić; Milić; Bašić; Mateta; Šantić; Hailo; Predovan (1); Kević (2); Škomrlj (1); Kedžo (10); Milić (3); Barić (1); Parat (4);
Trener: Ante Jureškin


Debitant u 1.HKRL ekipa kadeta RK "Hrvatski dragovoljac" ima na samom startu u 1. kolu 4 od 6 mogućih bodova, izvanredan učinak kojim se mogu pohvaliti rijetke ekipe, naravno jakih i bogatih prvoligaša a uz bok njima i ekipa iz Dugog Rata, malog i siromašnog mista sa otvorenim i, nažalost, još uvik neasfaltiranim igralištem koje će takvo i ostati sve dok ponovno ne zatopli..a vani su temperature još uvik visoke i "neki" se još uvik kupaju..pa di je onda problem, di šteka..?

Ma previše je ponuda za asfaltirati igralište te previše izvođača za izgradnju dvorane  pa se stvarno teško odlučiti ko će te sve radove izvoditi..naravno, osjeća se sarkazam iza ovih riječi, jer previše je obečanja i lažnih riječi koje je vitar odnio ko zna di, a rapsodija se nastavlja na radost ovog malog kluba. I onda će se neki znat slikat sa ovon ekipon i busat u prsa (već viđeno u Ateni), "mi ovo, mi ono.." A ono figa iza leđa.

No vratimo se mi utakmici jer bih ovako moga do sutra..Favorit ostaje favorit..kako na papiru tako i na terenu, bar šta se tiće kadeta dragovoljaca tiće. Od samoga starta, furiozno i odlučno su krenuli te vrlo brzo semafor svijetli 4:0 te malo poslije 10:5. Nekima će već zvučati dosadno, ala ovi uvik samo gaze i ne daju protivniku disat..no, nije uvik tako i što vrijeme više odmiće, stiču se iskustva sa terena kako pozitivna tako i negativna..ta druga iskustva ponekad padaju u prvi plan ali to je tako u životu i sastavni su dio sporta, nažalost.

Svi koji gledaju utakmice točno znaju o čemu se radi..bolje rečeno "kako se radi"..i zato ponekad to "dosadno" postane "zanimljivo". U tom slučaju bolje ekipe opstaju..bolje znači i fizički ali i nadasve značajno, i psihički pripremljene. I tada se opet ispija pobjednički pehar uklanjajući okus gorčine, jer "sila" Ćoko je opet "razbijao" u obrani i u napadu, "pitbull" Katalinić "grize" di stigne, "pospani" Perić ponovo šutira sa 100% učinka, Jera lipi "banane" sa krila, Lažy skaće sa balunon u gol iz kontre, Jure "bombarder" može šta oće, kad oće a sve teledirigirano rukom i glavom neumornog kapetana Pleića. Krajnji rezultat utakmice 28:22 odgovara prednjoj strani zapisnika u korist RK "Hrvatski dragovoljac".

Možda neki neće razumjeti ove riči, možda će pomisliti šta ovi trabunja..doduše istina je malo zamotana u "celofan" ali oni koji vide, oni znaju..

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog