You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Još jedna kobna završnica!

Detalj sa utakmiceSplit, Gripe, 17.04.2005.
2.HRL-jug, 19.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK SOLIN 24:28 (13:14)

Kao i mnogo puta dosad ove sezone, ekipa Hrvatskog dragovoljca dokazala je da se može bez problema nositi i s najboljima, ali još jednom je nedostajalo koncentracije i smirenosti u samom finišu utakmice te su na kraju 2 boda zasluženo pokupili Solinjani i matematički osigurali već odavno neupitno prvo mjesto. ČESTITAMO... 

U fair i korektnoj utakmici Solinjani su bili veliki favoriti, ali dugoraćani oslabljeni neigranjem Pavića, Budimira i vratara Ivaniševaća te s nekoliko novih mladih lica na klupi( Ercegović i Marčić) pokazali su zube te držali utakmicu neizvjesnom sve do samog kraja. Mogli su i do senzacije ali relativno mlada i neiskusna ekipa dragovoljca izgorjela je u završnici od prevelike želje.

Umjesto da se stane na loptu i smireno kontrolira utakmica, uslijedilo je nekoliko brzih i nekontroliranih pokušaja realizacije što nije donijelo rezultata i ekipa Solina je mirno utakmicu privela kraju. Žal za propuštenim treba se što prije zaboraviti jer su još samo 3 kola do kraja prvenstva te se
 treba pobrinuti da još koji bod doputuje do Dugog Rata.

Dugoraćani su u utakmicu ušli pomalo respektirajući prvi sastav lige koji je bio oslabljen neigranjem ponajboljeg igrača Šipića, ali i bez njega gosti su bolje otvorili utakmicu te u dva navrata poveli s 4 pogotka razlike. U napadu je nedostajalo kreativnosti protiv vrlo pokretljive 3-2-1 obrane Solinjana dok je obrani Dragovoljca mnogo problema zadavao Ivanović.

Ali nakon blijedog početka budi se ekipa Dragovoljca. Čvrsta i dobro organizirana obrana pogotovo od središnjeg dvojca Čulić-Skender , uz nekoliko obrana Marasovića  zaustavila je početni nalet Solinjana, napad je počeo zabijati te je na semaforu stajalo 9:9.

Tada ekipa Solina pojačava ritam igre te zabija 3 uzastopna gola želeći otići mirno na poluvrijeme, ali igrači dragovoljca to ne dopuštaju te na krilima  letećeg Drage Vojnovića(6 pogodaka u prvom poluvremenu) i kapetana Stipičića završavaju poluvrijeme sa samo pogotkom zaostatka (13:14) i ostavljaju utakmicu potpuno otvorenom.

Detalj s utakmice

Igrači Dragovoljca dugo su se zadržali u svlačionici na predahu, osvježili se i dogovorili plan za nastavak utakmice, a sve je to rezultiralo fenomenalnim početkom drugog dijela. S dva uzastopna pogotka dugoraćani su poveli po prvi puta u utakmici (15:14), ali nažalost, kasnije će se uspostaviti i posljednji puta.

Slijedi crna rupa u igri domaćina te gosti opet bježe na +4 (17:21), te su mnogi već tada pomislili da su lideri osigurali pobjedu i da neće moći ispustiti tu razliku. Ali povijest se opet ponavlja. Igrači Dragovoljca su se ponovo razigrali, a sa klupe ulazi vratar Dudaš koji s nekoliko, toliko priželjkivanih obrana podiže moral ekipi, te slijedi serija od 4:0 kojom se utakmica vraća na početak (21:21). Obrana je djelovala nepropusno, Solinjani su se sve više mučili u napadu, pobjeda kao da se smiješila igračima Dragovoljca. Trebalo ju je samo pokupiti.
Ali tada sudački par iz Metkovića u razmaku od samo 15 sekundi isključuje dvojicu igrača Dragovoljca. Solinjani s 2 igrača više to koriste te prelaze u vodstvo, a ekipa Dragovoljca počinje pomalo nepotrebno žuriti u napadu.

Uslijedilo je nekoliko ishitrenih šuteva Stipičića, te nekoliko promašenih zicera tj. fenomenalnih obrana Uvodića tako da su Solinjani napokon mogli odahnuti s 2 nova boda u džepu.

RK Hrvatski Dragovoljac
Dudaš, Marčić, Lazarušić, Ivanišević 2, Vojnović 6, Skender 2, Pleić 2, Ercegović, Čulić 3, Marasović, Tokić 3, Stipičić 7.
Trener: Z.Grubiša
Sl. predstavnik: J. Škorić

RK Solin TC
Maleš, Buzov 4, Komar 4, Zovko, Jurić 2, Fantić, Jajić 4, Vasilj, Ivanović 8, Uvodić, Šimović 2, Mustapić 1, Maras 4, Maleta.
Trener: D. Grizelj
Sl. predstavnik: V. Maras
Pom. trener: A. Burger
 
Suci: T. Jeramaz i R. Sršen iz Metkovića

Detalj s utakmice

Detalj s utakmice

Detalj s utakmice

Detalj s utakmice

Detalj s utakmice

Detalj s utakmice

Detalj s utakmice