You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

HRVATSKI KUP: SPLIT-HRVATSKI DRAGOVOLJAC I 1. HRL JUG - 7. KOLO: BUZET-HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Iz najsadržajnijeg tjedna ove sezone izvukli smo maksimalan učinak. U četvrtak smo na "Gripama" visokom pobjedom protiv "Splita" započeli putovanje u kupu, a u subotu smo nevjerojatnim preokretom osvojili sve bodove u teško pokorivom Buzetu.

 

 

 U prvom smo susretu igrali uz izostanak nekih igrača, ali to je svima omogućilo priliku za minutažu. Utakmicu nismo otvorili na priželjkivan način, pa smo sve do 20. minute igrali uz minimalnu prednost. Krajem poluvremena ipak smo uhvatili malo bolji ritam, ali ponovni pad koncentracije omogućio je domaćinima povratak na samo jedan pogodak zaostatka.
Drugo smo poluvrijeme otvorili na bolji način i tako došli do prednosti od oko 5 pogodaka razlike i takvu smo razliku konstantno držali veliki dio utakmice. U posljednjih desetak minuta dvoboja odvajali smo se sve više i više, te je utakmica završila pobjedom od 10 golova razlike - 25-35.
Pojedinci za izdvojiti iz ove utakmice su Josip Zebić, Hrvoje Jakelić i Matej Pocrnja.
Ligaški dvoboj u Istri bio je iznimno dramatičan. Početak utakmice sigurno je više odgovarao Buzećanima. Na krilima raspoloženog vratara, u 13. minuti stekli su rezultat 7:3. Nastavak poluvremena nije bio puno bolji za "Dragovoljce", pa je u 25. minuti zaostatak narastao na 7 pogodaka, ali do kraja, 3 su gola dovela do rezultata na poluvremenu - 14:10.
U drugom dijelu djelovalo je kao da se "crni" mogu vratiti u dvoboj, međutim ponovni pad koncetracije iskoristili su domaćini kako bi se još jednom odvojili na vodstvo od 7 zgoditaka. Nakon toga uslijedio je čudesan povratak od 43. minute koji je potpuno ušutkao tribine. Nekoliko sjajnih nizova bez primljenih pogodaka (kakvi su karakterizirali prošle dvije utakmice u ligi), doveli su do sjajnog preokreta kakav se rijetko događa. Iz Buzeta se "Hrvatski dragovoljac" rijetko vraćao s oba boda, no ovog puta je to uspjelo pobjedom - 26:28.
U prvom poluvremenu napad je predvodio Hrvoje Jakelić koji je u konačnici postigao 7 golova, a u drugom dijelu zagospodarili su Mislav Plazibat (8 pogodaka) i Marko Maleničić (5 pogodaka). Značajan doprinos pobjedi dao je i odlično raspoloženi Stipe Maleničić, koji je u par navrata zaključao svoja vrata.
Idući tjedan čeka nas manje posla, ali ne želimo ništa manje od jednakog rezultata. Pobjednički niz pokušat ćemo nastaviti protiv RK "Rudar Adria Oil" iz Labina.