You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Hrvatska - Danska 27:32

Mirza DžombaOčekivala se medalja, ali s njom se naši rukometaši ipak neće vratiti u Hrvatsku. Umor, ozljeda Balića, indisponiranost vanjske linije i vratara, Šprema na lijevom krilu, sve je to bilo previše za korak više pa su Danci zasluženo slavili. Hrvatska rukometna reprezentacija je EP u Švicarskoj tako okončala na četvrtom mjestu. Kontinuitet odličnih rezultata je zadržan, a direktno smo kvalificirani za iduće SP. Unatoč primjetnoj tugi i žalu u ove dvije posljednje utakmice, budimo ponosni na naše rukometaše! ...

Budimo ponosni na naše rukometaše!

Pišu: Željko Petan, Predrag Žukina /Jutarnji List,  M.B.
Foto: Jutarnji List, Večlernji List

LackovićU hrvatskim redovima jedan od rijetkih koji su zaradili prolaznu ocjenu bio je Denis Špoljarić. U prvoj dionici se umarao u obrani, a u nastavku je dao najveći obol u napadu, iako je, naravno, nemoguće zamijeniti od 13. minute ozljeđenog Balića. A bez Balića je hrvatska igra ipak mnogo siromašnija. Lacković i Metličić opet nisu bili "pravi".

Punih dvanaest godina se Hrvatska tako na najvećoj europskoj smotri nije okitila medaljom, dogodila se repriza EP u Sloveniji gdje smo također izgubili od Danaca kojima je ovo već treća bronca zaredom.

Ivano BalićUmor vanjske linije je presudio, uz danas vrlo poroznu obranu i veliki broj pogrešaka koje su danci kaznili kontrama. Neki će nadodati i "tanku" hrvatsku klupu koju je izbornik Červar trebao već prije psihološki "dignuti", pripremiti, ne oslanjajući se samo na improvizacije i čudna rješenja na krilu.

Rotirao je naš izbornik igrače tek u trenucima kada više nije imao izbora, a onda je nesigurnost i nedostatak samopouzdanja kod igrača koji priliku dobivaju "na kapaljku" često učinio svoje.

Istina, Šprem je danas imao šansu, no tri čiste prilike mu je skinuo odlični danac Hvidt.

RukometašiNo eto, lako je sad nama biti general nakon bitke...

Ostavimo analize stručnjacima i umjesto toga sada čestitajmo i zahvalimo se svim igračima i članovima stručnog stožera na odličnim igrama, svim onim lijepim trenucima i naravno, na vrlo dobrom uspjehu hrvatskog rukometa na EP u Švicarskoj.