You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Gradele + prava ekipa = pobjeda

Iz arhiveSplit, Mala dvorana Sportskog centra „Gripe“, 29.04.2007.
2.HRL-jug, 19.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ŠIBENIK  33:29(19:12)
Uhh.....takva je nekakva reakcija u nedjelju ujutro/popodne, ovisno kad se tko ustao, bila kod velike večine igrača ekipe Dragovoljca nakon, u najmanju ruku, „burne“ subote. Prava fešta i obilata spiza učinile su svoje, ali iako naslov sugerira da su djelovale pozitivno, skoro nas nisu došle glave! Koliko god da nam je bilo lipo u našeg Brane, kako Presidente voli reć, „Batmana“ na kominu, a kojem se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo, toliko nam je sutra bilo teško trčat po parketu za novim bodovima. Evo, kladim se, da su svi bili barem kilo-dva teži, nego u subotu ujutro. Trebalo se stvarno dobro oznojit za ovu pobjedu. No, zbog toga nam je ona još i slađa!...

Split, Mala dvorana Sportskog centra „Gripe“, 29.04.2007.
2.HRL-jug, 19.kolo

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ŠIBENIK  33:29 (19:12)

RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT

M. Perić (4), S. Ćurlin (1), H. Vuković (11), M. Skender (6), S. Dudaš, L. Ercegović, J. Brzović, S. Čulić (1), I. Jerčić, Jere Ivanišević (2), J. Tokić (6), M. Stipičić (2), F. Pleić, A. Čizmić.
Trener: Zlatko Grubiša

Sedmerci: 6/7
Isključenja: 6 minuta
Sl. Predstavnik: Joško Čizmić


RK „ŠIBENIK“   ŠIBENIK

D. Vulinović (2), M. Bilić (11), A. Balek, I. Abramović (1), K. Kursan (1), A. Dželalija (8), B. Bajalica, I. Protega (3), A. Perušić, M. Marković, M. Karabuva, T. Storić, I. Šimac (3), M. Jurić.
Trener: Zoran Cvjetković

Sedmerci: 4/5
Isključenja: 6 minuta
Sl. Predstavnik: Stanko Pilić

Suci: Ivica Dominiković i Ivan Dragović
Nadzornik: Dragan Zaro


DUGORAĆANI PRONAŠLI RECEPT ZA POBJEDE

Gradele + prava ekipa = Pobjeda!

Piše: Jere Ivanišević /rkhd.hr

Počelo je nervozno, neprecizno i izjednačeno s obje strane tako da je semafor u Maloj dvorani u 13. minuti utakmice pokazivao tek blagu prednost domaćina od 7:5.

No, uskoro trener Grubiša mijenja svoju obranu iz formacije 3-2-1 u 5-1 s flasterom na, dotada, najopasnijeg gostujućeg igrača Dželaliju i stvari počinju polako sjedati na svoje.

Oštrica gostujućeg napada je otupljena, a Dragovoljac je dolazio sve češće u prilku lagano zabiti gol (bilo iz kontre, bilo iz igre na nepostavljenu obranu).

Rezultat: semafor na poluvremenu svijetli 19:12. Domaći igrači mogu na miran i zaslužen odmor, dok se u redove gostiju iz Šibenika lagano uvlači nervoza.

Nastavak ove utakmice nudio je samo jednu dilemu: hoće li Dragovoljci u ovom jakom i dobrom ritmu moći izdržati još 30 minuta ili će im na naplatu doći sva ona spiza i bezalkoholno piće od prošle noći i jutra!

Hmm... sve je izgledalo lijepo do 42. minute i najveće prednosti domaćina – 24:14! No, onda, odjednom zastoj! Obrana izdušila kao švicarski ementaler, a napad totalno zastao, na trenutke obezglavljen i neosmišljen!

A bit će da su one puste bezalkoholne pive prokuvale, nisu to one normalne na koje smo se navikli kad nema utakmica, pa je tlak ponovno udrija u glavu...he,he...! Tko će ga znat!?

Uglavnom, kola su otišla nizbrdo, pa je rezultat u 55. minuti susreta glasio tek 29:27 u korist domaćina.

No, unatoč svemu, ova priča ipak ima sretan završetak!

Bezalkoholne pive ipak nisu toliko satrale na ovo piće nenavikle dragovoljce, opaka tekućina je valjda, napokon, nekako izvitrila, a želudac proradio punom parom, tako da smo se ipak na vrijeme vratili u utakmicu, konačno "probudili" i serijom 4:2 završili ovaj drugoligaški ogled rezultatom 33:29.

Kad je semafor, napokon, odsvirao kraj, većina od nas je izgledala blijedo i pregaženo! Ali, sve je bilo lakše znajući da smo pobijedili.

A, i na pameti nam je bilo novo druženje kod Brane „Batmana koje nam je, navodno, obećano u slučaju nove pobjede.

Živi bili, pa vidili! No, ne sumnjam ja! El Presidente je dosad uvik bija od riči!

Viva El Presidente! Viva la fiesta! Viva chico Batman!