You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Golijada!

Nedjelja, 13.05.2007. Mala dvorana Sportskog centra "Gripe", Split
2.HRL-jug, 21.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK METKOVIĆ II  49:16(25:11)
Što pametno sad napisati nakon ovakve utakmice!? Jedino da nam je malo žao što ekipa Metkovića nije bila u mogućnosti doći u što jačem sastavu, pa da to bude pravi derbi! Ovako su zbog obaveza njihove prvoligaške ekipe protekle večeri u Poreču (tijesno izgubili 32:31) bili primorani poslati svoje najmlađe snage, a to, realno, onda nije isti svijet s nama, ozbiljnim drugoligašima! Stoga, usprkos talentiranost i borbenosti mladića iz Metkovića, težak poraz im je bio neizbježan.
I tako, u ovom kolopletu raznoraznih okolnosti, ekipa Dragovoljca izborila je svoju rekordnu pobjedu ove sezone, a ujedno i rekodnu pobjedu jedne ekipe ove godine u drugoligaškom natjecanju...
Jedino vodstvo koje su mladi Metkovci imali bilo je ono početno od 0:1 nakon promašena dva zicera ekipe iz Dugog Rata. Sve nakon tih par početnih minuta bila je priča o viktoriji na gol Metkovaca. Čvrsta i neprelazna obrana domaćih omogućavala je brze protunapade i lagano poentiranje iz kontri i polukontri. I tako, malo po malo, rezultat je već nakon 16 minuta bio poražavajući za goste iz doline Neretve - 15:3! Ubojita je bila desna strana domaćeg napada Tokić - Stipičić sa 5, odnosno, 4 postignuta gola u tom vremenu, a u korak ih je pratio i "povratnik" Djole Pleić s 3 pogotka.

U mnogim tekmama ovakvog karaktera Dragovoljci bi nakon ovakve prednosti posustajali i opustili se do kraja dvoboja, no danas to nije bio slučaj. Stiskalo se i bili smo jako ozbiljni, pa stoga i ne čudi rezultat od 25:11 na poluvremenu.

U nastavku ista priča! Nemoć mladih Metkovaca i nemilosrdnost Dugoraćana. Samo su se promijenili "glavni glumci" u redovima domaćih. Probudio se "Ljigo" Perić, a i igraći s klupe su pametno iskoristili ukazano im povjerenje ( "Beno" Ercegović 3, Brzović 4). Čak su se i sva trojica vratara upisala u strijelce! Ni ostali nisu bili ništa lošiji, ali ovaj članak bi bio podugačak da sada nastavim hvaliti i ostale. Jedino žalim šta se i "Žuti" Čulić nije upisao u strijelce, ali je on zato iznio glavninu obrambenih zadaća! Kad bi se stare kosti umorile, tu je spreman bio vaše, kao je Maki rekao, prvo pero, "Bijesni" Ivanišević da ga zamijeni! Uglavnom, bez puno uzbuđenja i buke završila se ova pretposlijednja drugoligaška utakmica ove sezone rezultatom 49:16 u korist ekipe Dragovoljca i to vam govori sve! I više nego šta bih ja mogao opisati ovim svojim riječima!

No, ovaj dvoboj treba ostaviti iza sebe i u srijedu navečer otići u Kaštel Stari na megdan starom rivalu Adriachemu! Bit će to vjerojatno jako zanimljiva utakmica! Šečer na kraju.....