You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

EP: Drago Vojnović brani boje Hrvatske

Ovog tjedna u norveškom gradiću Larviku odigrat će se Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku za muškarce  i djevojke. Hrvatske selekcije, u ponešto izmjenjenom sastavu dolaze braniti zlato i srebro osvojeno na prošlom europskom prvenstvu (koje se održalo 2007. u Misanu-Italija).  Za nas dugoraćane najvažnija vijest je da naš Drago Vojnović Slina debitira u hrvatskoj reprezentaciji (sretno!)...


Piše: Mladen Parađik / AKRP Zagreb

Jučer je u  popodnevnim satima hrvatska ekspedicija sletila u zračnu luku udaljenu 30-ak km od glavnog norveškog grada, nakon čega se uputila na mjesto odigravanja prvenstva-grad Larvik.  Inače, gradić od 25 000 stanovnika ima jaku rukometnu tradiciju te je jedan od najboljih europskih rukometnih ženskih klubova upravo iz ovog područja (Larvik- sudionik lige prvakinja proteklih godina nap. aut.). To je zasigurno bio jedan od glavnih razloga pri dodjeljivanju domaćinstva. Sam dolazak u Norvešku protekao je bez većih problema, no izgleda da će jedan od najvećih poteškoća predstavljati vrijeme u Norveškoj. Naime, iako je sada ljeto, temperature u ovom području Norveške ne prelaze 20 stupnjeva, tako da će vrijeme imati i bitnu ulogu u ostvarivanju povoljnog rezultata.

Na ovom natjecanju hrvatsku selekciju predstavljat će slijedeći igrači: Bumbak, Horvat (RK Dubrava), Šandrk, Biuklić (Sandstorm), Pavelić (KRP Bj), Vojnović (KRP Dugi Rat) Malbašić, Jurić, Paradžik (Detono Zagreb) Rokavec (KRP Let cepelin).Izbornik: Siniša Ostoić.

Mala izmjena u odnosu na prijašnje akcije je izostavljanje jednog od najboljih svjetskih pivota u rukometu na pijesku - Andre  Vladušića (KRP Let cepelin) s popisa putnika (ozljeda ramena) te svestranog igrača Černetića umjesto kojih su se na popisu našli pivoti Malbašić i Vojnović.

„Oduševljen sam pozivom u izabranu vrstu rukometa na pijesku te se nadam da ću dostojno iskoristiti pruženu priliku koju mi je ukazao izbornik Ostoić“- rekao je novopečeni pivot hrvatke selekcije i  Kluba rukometa na pijesku Dugi Rat - Drago Vojnović.

Što se tiče djevojaka, one također jurišaju novi naslov u pomalo izmjenjenom sastavu. Braniteljice naslova i aktualne europske prvakinje nastupit će u slijedećem sastavu: Bazzeo, Jug, Vidović Ž., Lovrić,  Grebenar, Šamarinec, Bukovina, Vidović J. (sve Trešnja klub), Botica (Kamo sutra) te  Tomašić (Detono Zagreb). Izbornica: Matea Brezić.

Ne preostaje nam ništa drugo nego zaželjeti našim selekcijama što bolje rezultate te da pokušaju ponoviti uspjeh postignut na prošlom europskom prvenstvu.

I za kraj samo treba napomenuti da će sve utakmice s prvog terena biti prenošene putem internet live  streaminga te putem lokalnih televizijskih kuća. Internet streaming, kao i sve ostale podatke vezane za europsko prvenstvo, možete pronaći na stranici www.handball.no.