You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dugoraćki TORNADO pomeo zadrane!

Mlađi kadeti RKHDZadar, 17.4.2005.
7. krug 1. HMKRL-jug

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK BIOGRAD  24:23 (11:10)
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ZADAR  19:17 (8:5)

U zadnjem krugu, do samog kraja i utakmica u Zadru nije se znao drugi sudionik završnice za mlađe kadete uz već osiguran nastup metkovaca, kaštelanima ili zadranima igraju pobjede u međusobnom susretu ili pak u slučaju poraza kaštelana od zadrana, eventualna pobjeda "dragovoljca" nad Zadrom osigurava Adriachemu 2. mjesto..bilo je uzbudljivo na vrućem parketu u Mocirama..RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Biograd"  24:23 (11:10)

RK "Hrvatski dragovoljac": Tomić; Mladin; Erceg; Bilić; Grgat; Perić; Tokić (6); Pavković; Vuković; Pleić (7); Klarić (6); Brzović; Jerčić (5); Nazor;
TRENER: Krešo Glavica

RK "Biograd": Pupovac; Santini; Markić (8); Punoš (6); Petrović (4); Colić (1); Bakija (2); Stojanov (2); Troskot; Šakić;
TRENER: Marko Mrvica

Prva utakmica zadnjeg kruga 1.HMKRL-jug bila je u samom početku više pitanje prestiža nego ičega drugoga s obzirom da je bila u sjeni dvoboja koji je slovio za utakmicu kola između Adriachema i Zadra.

Počelo je opreznim opipavanjem snaga obostrano s obzirom da se ove dvije ekipe još nisu dosada susretale. Igralo se tvrdo i muški gol za gol do rezultata 8:8 kada dugoraćani rade mini seriju i bježe na 10:8. Nekoliko obostranih grešaka i na poluvrijeme se odlazi sa minimalnom prednošću 11:10.

Dugoraćani su nakon datih savjeta i dogovora u svlačionici mogli nešto konkretnije i odigrati s obzirom da su upoznali protivnika te su odlučno ušli u drugi dio kada sredinom drugog dijela utakmice, strpljivošću i mudrošću dolaze do najveće prednosti utakmice od 18:14 te je utakmica tu bila prelomljena.

Do kraja je bilo samo potrebno strpljivo i pametno održavati vodstvo te ne dopustiti da uđe voda u uši što se nije dogodilo te je utakmica bez obzira na tijesan rezultat bez nervoze lagano privedena kraju.

 
RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Zadar"    19:17 (8:5)

RK "Hrvatski dragovoljac": Tomić; Mladin; Erceg; Bilić; Grgat; Perić; Tokić (5); Pavković; Vuković; Pleić (3); Klarić (8); Brzović; Jerčić (2); Nazor (1);
TRENER: Krešo Glavica

RK "Zadar": Čubrić; Vrsaljko (3); Vujević (3); Mijajević (7); Burčul (1); Valčić (3); Dujela; Klanac; Merher; Samdrožić; Svorcina;
TRENER: Roko Paleka

Kao bomba odjeknula je pobjeda Zadra nad Adriachemom u prethodnoj utakmici. Zadrani su već počeli slaviti odlazak na završnicu kao drugoplasirani iza Metkovića a da za "dozvolu" nisu pitali dugoraćane.

Mislili su "lako ćemo", s obzirom da su prošlu srijedu u finalu poluzavršnice školskog prvenstva u Trilju uz svesrdnu pomoć sudaca na jedvite jade dobili dugoraćane. Mislili su, jer su na svome terenu i ponovno uz velikodušno domačinsko suđenje, ali..samo su mislili..zbilja je ponekad okrutna, lopta je okrugla i ima dušu (reka bi Bole) a dugoraćani pamte, ne podnose nepravdu i ne praštaju..a kad su takvi (pogotovo ovi mlađi) su najopasniji.

Malo tko je vjerovao, pa i razočarani kaštelani na tribinama Mocira da bi "dragovoljci" mogli napraviti čudo iako su im sada oni bili jedina šansa za prolaz na završnicu. Nitko osim male ali srčane ekipe iz Dugog Rata nije mislio o pobjedi nad Zadrom. Sve do prvog sučevog zvižduka za početak utakmice.

Dobar "skauting" te psihološka priprema prije same utakmice bile su od ključne važnosti ali i sam pristup pojedinaca koji su napokon posložili sve kockice u glavama te maksimalno motivirani, koncentrirani i poslušni krenuli u težak susret.

A počelo je furiozno, poput tornada djelovali su dugoraćani na samom startu..poveli su prvi i nisu stali već su predvođeni sigurnom rukom Pleića frcali na sve strane u kontri i polukontri te razbijali uplašene zadrane kako su god htjeli.

Na postavljenu obranu izvana Tokić i Klarić, "iznutra" Pleić, Jerčić i Nazor uz poput perca laganog, ali kao šilo, danas, probojnog Perića, razbijali su "dragovoljci" obezglavljene i čudom zaprepaštene zadrane da se to njima događa, na njihovom terenu . Da bi ova rapsodija u bijelom (takvi su danas bili dresovi) bila potpuna, u obrani su se isticali Rakuljić te sjajni, izvrsni i za zadrane kobni vratar Mladin koji je poskidao bezbroj šuteva..i još malo više, da osveta i revanš budu slađi (oko 20-ak, bez pretjerivanja).

Tribine su tijekom cijele utakmice izgledale kao da se igra "doma" a ne u Zadru s obzirom na gromoglasno navijanje i skandiranje za "dragovoljce" od strane probuđenih kaštelana koji su opet dobili krila te se tračak nade pojavio za njih.

Ipak da krah zadrana ne bude potpun, djelo je "vanjskih" faktora koji su pogotovo zadnjih 10-ak minuta itekako utjecali na sam tijek utakmice. No, unatoć svim tim "nevoljama" prije spomenuti pojedinci, igrači "dragovoljca", pokazali su kako se srcem i željom može protiv nepravde, te su odigrali svoju najbolju utakmicu od kada se natječu, i ovako izbacili zadrane iz već ,za njih upisane završnice, te "ubacili" kaštelane.

Sjajna predstava, sjajan kraj ovogodišnjeg ciklusa uz mali žal za lošijim startom jer kako su "mlađi" krenuli, tko zna gdje bi im sad bio kraj..