You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dugoraćani na prvenstvu Hrvatske u mini rukometu

Mini rukometasi u KarlovcuRukometna škola Karlovac u sobotu, 17.travnja bila je domaćin prvenstva Hrvatske u mini rukometu za djevojčice i dječake za 1993. godišta. Na natjecanju u mini rukometu nastupile su ukupno 72 ekipe iz cijele zemlje, 40 u muškoj, 32 u ženskoj konkurenciji, najbolje što rukometna hrvatska ima u godištu 1993. Dugoratski rukometni klub Hrvatski Dragovoljac nastupio je na prvenstvu s dvije ekipe, ekipom HRVATSKI DRAGOVOLJAC koju su činili polaznici dugoratske škole rukometa iz Stobreča i Omiša, te ekipom DUGI RAT koju su većinom činili mini rukometaši iz Dugog Rata...

Pokrovitelj ovog najmasovnijeg rukometnog natjecanja je Ministarstvo znanosti, obrazovanja, prosvjete i sporta.Raspored po grupama - Dječaci 93

Grupa B

Minici 93 u KarlovcuRK CRIKVENICA
RK PRELOG
RK DUGI RAT
RK BADEL 1862

GRUPA I

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
MRK ZAMET
RK DUBRAVA
RK ADRIACHEM

REZULTATI

Minici 93 u KarlovcuRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ADRIACHEM   3:3
MRK ZAMET - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC   4:10
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK DUBRAVA   13:11

RK DUGI RAT - RK PPRELOG   2:12
RK DUGI RAT
- RK BADEL 1862   2:6
RK CRIKVENICA - RK DUGI RAT   11:4

ČETVRT FINALE

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK MLADI RUDAR  4:13


SASTAVI

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

RK HDFilip Bellefante
Mislav Katavić
Marko Sićenica
Mislav Plazibat
Toni Roščić
Ivan Kamber
Marko Čović
Ivan Pavičić
Marko Neveščanin
Tomislav Božinović


RK DUGI RAT

RK HDIvan Pocrnja
Daniel Marunčić
Ivan Perić Cuf
Ivan Vrkić
Marin Terzić
Dino Tomić
Ivan Nerer
Jerko Antišić
Josip Vojnović
Ivo Pivčević


IZVJEŠĆE

Mini rukomet u KarlovcuUz dvadesetak mini rukometaša, najnovijim autobusom već svima omiljenog Boško-toursa (opss. "Duće-tours"-a), na prvenstvo u Karlovac su se zaputili treneri Boško Nazor i Stjepko Čulić, te predsjednik kluba Joško Čizmić i ... moja malenkost. Poslije odužeg puta u društvu mini rukometašica "Split-Kaltenberga" i njihovih trenerica, te nakon dva-tri odgledana filma na videu "Duće-tours"-ovog najnovijeg prometala i nekoliko stanki zbog Pi-pauza, te polsatnog zaustavljanja kod neizbježnog "Macole", u večernjim satima napokon se stiglo u Karlovac. Nakon malo kruženja jednosmjernim ulicama pronalazimo "Ðački dom" te odlazimo na zasluženi počinak. No san nam se teško navlačio na oči uz milozvuke male noćne muzike zbora malih (a i nešto većih) "hrkača".

Marin Terzic u napaduNakon doručka odlazimo u karlovačku sportsku dvoranu gdje već u 9:20 ekipa HRVATSKOG DRAGOVLJCA igra svoju prvu današnju utakmicu. Samo remi (3:3) protiv solidnog ADRIACHEMA iz Kaštela unatoč dobroj igri ostavlja i dozu zabrinutosti na licu trenera Boška Nazora. Mladi su  dugoraćani ove godine, nakon lanjskog velikog uspjeha kada su osvojili odlično treće mjesto na prvenstvu države, svrstani među nositelje skupina. No u drugoj utakmici u grupi protiv riječkog ZAMETA (10:4) dugoraćani pokazuju svoje pravo lice i uvjerljivo pobjeđuju. U trećoj utakmici bolji su i od DUBRAVE (13:11) te osvajaju prvo mjesto u svojoj grupi.

Druga dugoratska ekipa, ekipa DUGOG RATA, na svom rukometnom debiju pred velikim auditorijem podlegla je ambijentu Karlovačke dvorane i atmosferi koja je vladala na parketu, koji je bio podjeljen na tri jednaka djela na kojima su se istovremeno igrale tri utakmice. "Tići" trenera Stjepka Čulića nisu "zacvrkutali" pravu melodiju, štoviše, nakon prvog sudačkog zvižduka igrali su "podrezanih krila".

Vrkic u prodoruIzgubili su mladi dugoraćani svoju premijernu utakmicu protiv PRELOGA rezultatom 2:12, no više od krajnjeg rezultata uočljiva je bila "ukočenost" i nesnalaženje naših mini rukometaša, koji su svoju drugu utakmicu ipak odigrali puno bolje, i usprkos porazu od 2:6 protiv ZAGREBA 1862 puno su bolje "stajali" na terenu. I treću utakmicu, protiv jake CRIKVENICE, dugoraćani su izgubili, a trener Čulić je rasterećen rezultatske neizvjesnosti dao prigodu svim igračima da uđu igru i osjete atmosferu prvenstva Hrvatske.

RK HDU četvrtzavršnici, ekipa HRVATSKOG DRAGOVOLJCA naletjela je na ekipu MLADOG RUDARA iz Labina koja je uraganski otvorila utakmicu i već nakon nekoliko minuta utakmice ostvarila značajnu prednost koju je zadržala do kraja. Dugoraćani su pokušavali, no u ovoj utakmici nedovoljno raspoloženi golman Bellefante (koji je do tada branio odlično) i ponajbolji igrač, stobrečki "motorin" Kamber, nisu briljirali kao u prethodnim utakmicama, što se odrazilo i na igru cijele ekipe i poraz je bio neminovan. Tako je lanjski osvajač senzacionalng trećeg mjesta ove godine zastao već u četvrtfinalu.

RK HDI premda smo se potajno nadali koraku više, velik je uspjeh dugoratskog rukometa i potvrda kontinuiteta odličnog rada sa mlađim uzrastima opet ući među najbolje ekipe na državnom prvenstvu. Stoga, bravo dječaci!

Idući vikend u Karlovcu se igra prvenstvo Hrvatske u super mini rukometu za godište 1994. Ekipa Hrvatskog Dragovoljca (1994.god.) "brusi formu" na Streljani pred odlazak na natjecanje. No o svemu tome saznajte više već sljedeći ponedjeljak.

Umorni mini rukometasi na povratku kuci Marin i Ivan


Dječaci rođeni 1994. među najboljih 8 u državi

Samo sedam dana nakon što je ekipa HD-a ušla među 16 najboljih ekipa u državi, godinu dana mlađi dječaci ostvarili su još vrijedniji rezultat ušavši među 8 najboljih ekipa u državi.

Pod vodstvom Boška Nazora dugoratski rukometaši ostvarili su sljedeće rezultate:

Grupa:
RK Kvarner - RŠ Dugi Rat   4:5
PRA RK Varteks Varaždin - RŠ Dugi Rat   0:8
MRK Sesvete - RŠ Dugi Rat   9:12

Osmina finala:
RŠ Dugi Rat - RŠ Karlovac   12:9

Četvrt finale
RŠ Dugi Rat - RK Pećine   7:14

Žal ostaje jer su dugoraćani prikazali odličnu igru, a poraženi su od kasnijih pobjednika turnira RK Pećine.

Za RŠ Dugi Rat nastupali su:

Dino Suša
Šime Šolić
Stipe Bajkuša
Dino Banović
Marin Grgat
Mateo Mlikotić
Duje Tafra
Filip Pavković
Mihael Čulić
Edo Orahovčić
Matej Pocrnja