You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dobra igra, bodovi ostali u Splitu

Split, 12.03.2006. mala dvorana sportskog centra "Gripe"
13.kolo II.HRL-jug
RK KOTEKS SPLIT II - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 28:23 (12:13)

Nakon napete i uvijek, na svoj način, posebne utakmice protiv ekipe "Kamička" u prvom kolu nastavka drugoligaškog rukometnog prvenstva, za ekipu "Hrvatskog dragovoljca" uslijedio je derbi protiv nama uvijek neugodne ekipe "Koteks Splita II". Ova utakmica uistinu je opravdala epitet derbija kojeg je nosila s obzirom na položaj obiju ekipa na tablici i ni u kojem pogledu nije razočarala. Dapače, svojom neizvjesnošću i napetošću privukla je dobar broj gledatelja u malu dvoranu sportskog centra "Gripe". Privukla je, čak, i neka lica koja prije nismo imali običaj vidjeti na našim utakmicama...Prvi napad imali su "Dragovoljci". Nakon lijepe akcije uspiješno su ga i okončali. Odmah zatim uzvratio je i domačin i u svojem prvom napadu odmah poentirao. U ovakvom ritmu gol za gol, uz podosta što tehničkih, što šuterskih pogrešaka, igralo se cijelo prvo poluvrijeme. Iako bi to sugeriralo dosadu i nenapetost, to uistinu ova utakmica nije ponudila.

Dapače, jedini koji nisu bili na nivou ove utakmice i koji su, vjerojatno, bili u nekom svom, drugom svijetu jesu suci. Agresivni i prenametljivi stil stvarno nije bio potreban za fer i korektnu igru obiju ekipa. Na kraju su svojim odlukama natjerali trenera "Dragovoljaca" da se više ne može kontrolirati, pa je on žestoko reagiravši nakon par očitih i objektivnih pogrešaka sudačkog para zaradio nezasluženi žuti karton i kaznu od 720 kn što je, ipak, bilo malo pretjerano. Na kraju se sve nekako primirilo, a prvo poluvrijeme je završilo 12:13 u korist gostiju iz Dugog Rata.

RK HD

U nastavku ništa novo po pitanju igre i rezultata: tvrdo, tijesno, čvrsto i neizvjesno. Jedino pitanje koje se nametalo bilo je koliko snage još imaju "Dragovoljci" i koliko će još dugo moći pratiti jaki ritam utakmice. Sve je bilo dobro za goste do 48. minute susreta, a onda se nanizalo par nepotrebnih i brzopletih pogrešaka koje su bile očite poslijedice umora i povratka više nije moglo biti. Premalo je vremena bilo do kraja, a iako je želja bila tu i srce je htijelo, noge i tijelo nisu više mogle niti slušale do tada jako dobre "Dragovoljce" i domaćini su u samo par minuta otišli na +3 razlike. Do kraja utakmice prednost "Splićana" je narasla do +5 te je semafor na kraju utakmice pokazivao 28:23 za "Koteks Split II".

Na kraju ostaje samo iskrena čestitka "Splićanima" te žal zbog nedovoljne tjelesne spremnosti i slabog treniranja momaka iz Dugog Rata jer se sigurno utakmica ne bi ovako odvila pri samom svom kraju da je bilo snage i kondicije. Nadam se samo da će nam se uskoro omogućiti bolji uvjeti u obliku vlastite dvorane i da ćemo na taj način dobiti još jedan dodatni motiv za treniranjem, pa se ovakvi propusti sigurno neće ponoviti. U protivnom, sigurno hoće. Nadam se i da ovo nije samo još jedno utopijsko nadanje.


R.K. "KOTEKS SPLIT II"
D.Vukovac, D. Kalemba (4), M. Babić (8), D. Javorčić (1), A. Žeravica (2), J. Kerum, M. Šarić, P.Jukić, M. Varvodić (4), M. Balov, I. Mlačić,  H. Žeravica, B. Bosnić, S. Skelin (9).
Sl. Predstavnik: Vladimir Zebić
Trener: Siniša Markota
Pom. trener: Viktor Anušić
Sedmerci: 5/6
Isključenja: 12 min

R.K. "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"
Joško Ivanišević, B. Jakovljević, J. Lazarušić, M. Budimir (1), D. Vojnović (8), M. Skender (3), I.Pleić (2), S. Čulić (3), Jere Ivanišević, M. Stipičić (6), L. Pavić, S. Dudaš.
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić
Trener: Zlatko Grubiša
Tehniko: Jozo Škorić
Sedmerci: 2/2
Isključenja: 6 min

Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja
Nadzornik: Dragutin Erceg