You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dobar trening u Trogiru

Detalj s utakmice Hrvatski Dragovoljac - Trogir odigrane u prošloj sezoniTrogir, ŠD "Vinko Kandija", 29.09.2004.
Prijateljska (trening) utakmica
RK TROGIR - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  29:26 (13:9)

U trening utakmici rukometaši Hrvatskog dragovoljca doživjeli su poraz od Trogira. U ovoj utakmici ponovila se priča iz Metkovića, samo u malo blažoj formi.

Počelo je izjednačeno sa dosta grešaka na obje strane. I jedni, i drugi promašili su po nekoliko kontri i zicera, pa je rezultat u 14.minuti glasio 5:4 za domaće. U narednih nekoliko minuta trogirani su zaigrali angažiranije, prisilili su dugoračane na greške i brzim kontrama ostvarili prednost od pet golova razlike (10:5). U tim trenucima gosti su se uspijeli pribrati i do poluvremena zadržati pristojnu razliku, te na taj način ostati u igri. Poluvrijeme je završilo 13:9...U drugo poluvrijeme trogirani opet ulaze angažiranije i u 35.minuti vode 17:11 (najveća prednost). No tada na scenu stupa dugoračka obrana i u samo devet minuta kontrama Stipičića i Vojnovića uspjevaju napraviti seriju 9:1 i u potpunosti okrenuti utakmicu (18:21). U tom trenutku trener dragovoljca Zlatko Grubiša Grubi u igru uvodi mlade igrače što je rezultiralo još jednim preokretom, ovaj put domaćeg sastava, te je utakmica završila rezultatom 29:26 za Trogir.

Drago VojnovićOva utakmica je pokazala ono šta svi mi već znamo, da se dragovoljci mogu ravnopravno nositi sa bilo kojom ekipom u ligi. Isto tako ekipa je profitirala jer je Drago Vojnović izvrsno odigrao u napadu (u obrani još uvijek šteka) i sa deset postignutih golova bio je najbolji strijelac na utakmici. Veseli i činjenica da je večina golova postignuta šutevima izvan devet metara, posebice ako znamo da dugoračani već godinama nemaju beka-šutera.

Šta se ostalih tiće Marin Stipičić dao je svoj obol i u napadu (9 golova), ali i u obrani. Čulić, Čurlin i Pleić uspijeli su dobro organizirati obranu (puno golova nije primljeno na postavljenu zonu), dok su vratari išli iz krajnosti u krajnost. Fantastično bi obranili kontre, a onda bi primali pancerske golove, posebice kada bi krila skakala iz "mrtvog kantuna".

Kod trogirana bolji od ostalih bili su Frana, Vukman i Ðikić, dok su i njihovi vratari branili toplo, hladno. Skidali su nemoguće, a onda primali nekakve "slinave" golove.

Sve u svemu ovo je bio odličan trening za obe ekipe koji su dobro odsudili Bukurov i Musulin. Ova utakmica ostat će upamćena po tome šta je Tin Protrka postigao svoj prvi zgoditak za seniorsku ekipu.
Tin, čestitamo!