Dječaci šesnaesti u državi

16. u državiČakovec i Prelog tri su dana bili centar hrvatskog rukometa mladih. Igrana je završnica PH za dječake rođene 1992. godine i mlađe, prvi puta u ovoj konkurenciji i kategoriji mlađih. Nastupilo je 20 ekipa iz cijele Hrvatske, podijeljenih u četiri skupine. Među njima i dječaci iz Dugog Rata.

Pobjednici trodnevnog maratona bili su dječaci Dugog Sela, u finalu bolji od Matulja 12:8. Treće mjesto osvojili su dječaci Zagreba pobjedom nad domaćinom San sportom 11:8. Dječaci Hrvatskog dragovoljca zauzeli su 16. mjesto... 

Pod vodstvom trenerskog dvojca Boško Nazor i Krešimir Glavica, te predsjednika Joška Čizmića dječaci iz Dugog Rata proveli su tri dana u Čakovcu gdje su odigrali pet utakmica od kojih su doživjeli četiri poraza uz samo jednu pobjedu.

Da sve ne izgleda tako crno je činjenica da su prve dvije utakmice dugoraćani poraženi minimalnom razlikom (u obe utakmice se moglo i pobjediti), a onda tako demoralizirani doživjeli su poraz (jedini uvjerljiv) od Zagreba koji je na kraju bio treći.

Nakon toga kao poslijednji u skupini u razigravanju zauzimaju konačno 16. mjesto.

Moramo naglasiti da je najbolji igrač dugoraćana Toni Tokić odigrao jako loše, puno lošije od svojih mogućnosti. Šta je tome uzrok teško je znati, ali bi ovim putem pohvalili i vratara Andriju Kačunka koji je jako dobro branio tijekom cijelog turnira.

Šesnaesto mjesto u državi je veliki uspijeh, ma koliko mi to nijekali, ma koliko mi mislili da smo mogli bolje, ma koliko mi željeli više. Činjenica je da se moglo bolje, ali moramo se zadovoljiti i sa ovim, na kraju krajeva RK Hrvatski dragovoljac je druga najbolja momčad Dalmacije (bolji je samo Adriachem - zauzeo 5. mjesto).

Na kraju bi Kreši ponovio ono šta sam mu već jednom napisao, a to je da svi natjecatelji zaslužuju da im znamo imena i da čujemo za njihove rezultate, bez obzira bili oni dobri ili loši, pa ne može se uvijek pobjeđivati.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog