You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

CO Zagreb prvak, dragovoljci četvrti

Utakmice poslijednjeg dana turnira na Završnici prvenstva Hrvatske za mlađe kadete, obilovale su izjednačenim susretima i  nakon uzbudljivih završnica,i čak izvađanja sedmeraca  dobiven je pobjednik između momčadi Pećine i Dubrave (Zgb). Pobjednik  je zasluženo  postao CO Zagreb, koji je u poluzavršnici nakon neriješenog rezultata u prvom poluvremenu ipak pobijedio Hrv.Dragovoljac (Dugi Rat).
U borbi za brončane medalje Dubrava je pronašla snage za pobjedu nad  Hrv.Dragovoljcem, a  zlatne medalje  su uzeli mladi kadeti CO Zagreb, koji su u odlučnom susretu uspijeli uzvratiti domaćem sastavu  Pećine (koji  je postigao jedinu pobjedu nad  pobjednikom turnira) za poraz u razigravanju po grupama.Pećine je dobilo prvo poluvrijeme, ali u nastavku  mladi zagrebaši odigrali su u  pojačanom tempu i  postigli vrijednu pobjedu...Juraj Radovčić /Rukometni portal

Poseban osvrt zavrijeđuje momčad Hrv.Dragovoljac, koja u svojem mjestu nema rukometne dvorane, već moraju  prilagodbu za rukometni teren  tražiti  u Vrgovcu ili Splitu. U posljednje Četri godine igrali su među četri najbolje momčadi, a od toga tri puta su  pobijeđeni u  poluzavršnicu od CO Zagreb, odnosno jednom su došli u finale i postali prvaci. Šteta što nisu bili u punom sastavu, jer je nedostajao Marin  Grgat, sa čijim udjelom  bi sigurno bili jači..U svakom slučaju rezultat nadmašuje mogućnosti  nadarene mladeži i  vrijednih stručnih djelatnika  iz borbenog mjesta Dugi Rat.

Predstavnici Moslavine odigrali su sa suparnicima iz Čakovca  susret, kao i njihovi seniori u Premier ligi. Ivanec neprestano školuje nova godišta mladih rukometaša, u izjednačenoj utakmici pobijedili su mlađe kadete prvoligaškog kluba Osijek, i  ne zaboravimo da su oni bili prvaci Hrvatske, mlađih kadeta na prvom prvenstvu koje je održano u Umagu 1992.godine. Drugi klub iz zagrebačke Dubrave pobijedio je Kozalu, ali za utjehu nije imao sportske sreće u ostalim susretima, jer među ostalim rezultatima imaju pobjedu nad  viceprvakom prvenstva. Cetinka iz Trilja pobijedila je predstavnike iz Splita, i pokazala da trener  Alfirević i drugi uvijek  uspješno odgajaju nove generacije  mladih rukometaša, tako da nije slučajno da imaju  odličnu seniorsku momčad, koja je kandidat za prelazak slijedeće sezone u viši takmičarski razred .
 
Rezultati četvrtog dana prvenstva - 24.05.2009.

Poluzavršnica prventva
Pećine-Dubrava  19:19(8:9)nakon kaznenih udaraca 22:21
CO Zagreb-Hrv.Dragovoljac 26:16(15:15)

Utakmica za XI.mjesto-Cetinka:EMC Split 24:17 (9:9)
Utakmica za IX mjesto-ZG Dubrava:Kozala 23:19 (11:7)
Utakmica za VII mjesto-Ivančica:Osijek Elektromodul 21:20 (11:10)
Utakmica za V mjesto-Moslavina:Perutnina Pipo IPC 18:16 (12:7)
Utakmica za III mjesto-Dubrava:Hrv.Dragovoljac 24:16 (12:9)

Utakmica za I mjesto-CO Zagreb - Pećine 24:20(7:10)

CO Zagreb
Žibrat, Ćosić 2, Šimac 1, Čuić, Šebetić 12, Radošević 2, Jotić, Lešnjaković, Grginović, Pajk 1, Radić 2, Roginić, Mihić 3, Pondeljak, Fratarić, Palović.
Trener:Andrija Nikolić.

Pećine
Mrakovčić 6, Šunjić 3, Lukačić 3, Štefančić 3, Klić, Stipčić 5, Rogić, Baretić, Acalinović, Matošević, Rončević, Mandekić, Baričević, Ravlić, Matej Briški, Franko Briški, Karaula.
Trener:Jerko Dika.

Najuspiješniji pojedinci prvenstva:
Najbolji igrač:Luka Šebetić (CO Zagreb)
Najbolji strijelac:Luka Šebetić (CO Zagreb)
Najbolji vratar:Raul Baretić (Pećine)

Najbolja sedmorka prvenstva:
Vratar:Raul Baretić (Pećine)
Lijevo krilo-Lovro Mihić (CO Zagreb)
Lijevi vanjski-Šime Šolić (Hrv.Dragovoljac)
Srednji vanjski-Kristijan Volar (Dubrava)
Desni vanjski-Luka Mrakovčić (Pećine)
Desno krilo-Ivan Vida (Dubrava)
Pivot-Sruk Davor (Moslavina)

Završni  poredak prvenstva:
1. RK CROATIA OSIGURANJE(Zagreb)
2. RK PEĆINE(Rijeka)
3. RK DUBRAVA(Zagreb)
4. RK Hrvatski Dragovoljac(Dugi Rat)
5. RK Moslavina(Kutina)
6. RK Perutnina PIPO IPC(Čakovec)
7. RK Ivančica(Ivanec)
8. RK Osijek Elektromodul(Osijek)
9. RK ZG Dubrava(Zagreb)
10. RK Kozala(Rijeka)
11. RK Cetinka( Trilj)
12. RK EMC Split(Split)

Prve tri momčadi nagrađene su medaljama i peharima,a ostali učesnici plaketama. Najuspiješniji pojedinci i postava prvenstva  nagrađeni su  praktičnim nagradama i sportskim obilježima.
Odličnu organizaciju  prvenstva  izvršili su  sportski djeljalatnici  na čelu sa neumornim Tomislavom Kruljac.