You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

BRILJANTNA POBJEDA PROTIV DRUGE MOMČADI PRVENSTVA

Susret 17. kola 1. HRL Jug odigrali smo u subotu, drugi put zaredom u Omišu. Protivnik Buzet rijetko se dobro provodio na Ribnjaku, no ove sezone su Istrijani u dobroj formi i nalaze se na drugom mjestu u prvenstvu, stoga je pred Dragovoljcima bio velik izazov u borbi za opstanak.

 

 U početku dvoboja domaća momčad ponovno je bila nošena svojim najjačim adutom - obranom. Prvi pogodak gostiju stigao je tek u 5. minuti za 3:1, ali nije dugo trebalo Buzećanima da uhvate ritam. U 10. minuti primakli u se na minimalni zaostatak. Od tada do predaha, igralo se gol za gol, ali u jako sporom tempu. Tijekom tih dvadeset minuta, Hrvatski dragovoljac postigao je 5, a Buzet 4 pogotka, odnosno rezultat se promijenio od 4:3 do samo 9:7 na poluvremenu.
Gosti početkom drugog dijela još nisu našli recept za probijanje domaće obrane, pa je Dragovoljac u prvih 12 minuta povećao svoju prednost na velikih +6. U tom je periodu Buzet postigao samo jedan pogodak, da bi zatim u samo jednoj minuti postigao čak dva. Bio je to znak za malu uzbunu u domaćim redovima da još ništa nije gotovo. Buzet je lovio zaostatak, ali nije mogao doći na bliže od -3. U 58. minuti su Dragovoljci konačno potpuno prelomili utakmicu uhvativši nedostižno vodstvo i proslavljena je velika pobjeda nad drugom momčadi lige.
Za pohvaliti je kompletna obrana zajedno s čuvarom mreže, Stipom Maleničićem, kao i strijelci Mislav Plazibat (8) i Hrvoje Jakelić (6).