You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

A, bukara kruži…!

Dubrovnik, Š.D. "Dubrovnik", 09.04.2005.
2.HRL-jug, 18.kolo
RK DUBROVNIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC   23:27 (13:12)

Ova se utakmica ni u kojem pogledu ne bi mogla nazvati uobičajenom, klasičnom ili običnom drugoligaškom utakmicom jer ona to ni u jednom svojem segmentu nije pokazala.
Od samog putovanja i dolaska na utakmicu, preko same utakmice i ostvarenog rezultata te naposlijetku i novog putovanja natrag u Dugi Rat!

Sve je bilo nekako drugačije u odnosu na sva ostala gostovanja, pogotovo ona prije koja su bila u Dubrovniku. Ponajprije što se tiče ostvarenog pozitivnog rezultata ekipe "Hrvatskog Dragovoljca" , a zatim i same atmosfere na povratku kući. Napokon je momčad "Dragovoljca" iskazala duh zajedništva i jedinstvenosti i to je jednostavno moralo uroditi plodom!

Ma, za sve je kriva BUDINA BUKARA ili BUDINA DANIELA! Zašto baš one!? Vidjet ćete u nastavku! 

Prvo malo o utakmici! Samo zagrijavanje pred utakmicu izgledalo je nekako mlohavo i teško! Dragovoljci su još uvijek bili mamurni od duge vožnje autobusom, a morali su ubrzo na teren! Sve je izgledalo nekako usporeno i nije baš slutilo na dobro! No, kako se s ekipom Dragovoljca nikad ništa ne zna 100%, tako ni ovaj put nijedna prognoza nije bila niti laka, niti moguća. Ali, ubrzo se moralo zaboraviti na sve jer se moralo otpočeti i s utakmicom. Ona je otvorena jednom lijepom i dragom gestom: minutom šutnje posvečenom jednom velikom čovjeku i prijatelju - papi IVANU PAVLU II.! Tišina je uskoro prekinuta sudčevim zviždukom i borba za vrlo važne bodove je otpočela!

Obje ekipe su počele neuvjerljivo i nesigurno ovu utakmicu. Nakon promašene kontre Ivaniševića i sedmerca Stipičića s jedne strane, te nerealiziranog sedmerca Čustovića s druge strane te mnogo obostranih tehničkih pogrešaka, nije ni čudo da je semafor u 10. minuti susreta svijetlio samo 2:2! Poslije ovog, amo to tako nazvati, ispitivanja snaga, uslijedio je period lijepe i dinamične igre s obje strane. Ekipe su igrale borbeno i srčano, a rezultat je "skakao" malo na jednu, malo na drugu stranu. Naposlijetku je takva igra rezultirala i neizvjesnim ishodom na poluvremenu - 13:12 u korist ekipe domačina i utakmica je bila u potpunosti otvorena do samog kraja.

Nakon dobrodošle 10-minutne pauze i potrebitog osvježenja te dobrodošlih savjeta od strane trenera, utakmica je nastavljenja. No, njen se ritam malo promjenio. Grogirani u prvom poluvremenu, igrači Dragovoljca su se sada pribrali i zaigrali su još angažiranije i s mnogo više želje u nastavku ovog susreta.

Obrana se rotirala s 5-1 na 6-0 po potrebi i ubrzo su domaći napadi skroz otupjeli. Vidjevši da mogu, "Dragovoljci" su zaigrali i u napadu s puno više preciznosti i s puno manje pogrešaka, pogotovo onih tehničkih, pa je kao rezultat svega bilo i prvo ozbiljnije vodstvo na utakmici jedne od ekipa - 16:19 za goste u 43. minuti utakmice! Kao što se vidi iz prethodog, htjenjem i velikom željom, Dragovoljci su napravili seriju 7:3 i okrenili su utakmicu sebi u korist. No, daleko je još bio kraj!

Nije ni bilo za očekivati da će se Dubrovčani već tada predati. Malo su se i oni otrijeznili i dali se u cijelosti u utakmicu. Ali, ipak, sve što su uspijeli u tim odlučujućim trenutcima napraviti jest približiti se na samo gol zaostatka - 19:20 - u 48. minuti susreta. Nakon toga je pozvan time-out s klupe "Dragovoljca", igračima je podijeljen pokoji savjet i danom im je malo odmora i ubrzo je prednost gostiju narasla do 20:24 nakon još jedne mini-sreije od 4:1. I tada je utakmica napokon bila prelomljena! Do kraja je bilo još samo 5 minuta, a Dubrovčani nisu više imali snage za ikakav preokret. Do kraja utakmice prednost gostiju se nije promijenila te je konačan rezultat bio 23:27 za "Hrvatski Dragovoljac"! Napokon, pobjeda "Dragovoljca" u Dubrovniku nakon dugo godina!

Vesela atmosfera i zadovoljstvo vladalo je među ekipom gostiju. Trebalo je još "odraditi" večeru, pa ponovo "put pod noge" i natrag 4 sata do Dugog Rata. Iako se očekivao dug i dosadno-naporan put, to se nije dogodilo. Za sve je kriv naš veseli (u svakom smislu) Miro Budimir - Buda! Čovik se brzo ženi, pa ga sve to mući, guši, nervira ili šta ja već znam. Još sam ja mlad za sve to razumit! Znam samo da čoviku nije nikako lako! Ali su zato tu bukara (čitaj, loza), ekipa i pisma, pa je sve odma lakše! "Eee, zašto sam se ja mora zaljubit!?" - vika je naš Buda! Neka, neka! To je lipo! A, još je lipše kad bukara kruži! A, i pisma! A, još kad Buda povede!? Kako je sama lipo odzvanjalo u autobusu!? Morat ćemo mi ovo češće! E, i još za kraj: Daniela, voli tebe tvoj Buda!

A, bukara kruži, a bukara kruži……

RK  "DUBROVNIK"
Muhoberac, Matić (2), Lučić, Božinović, Butigan (4), Bušlje (4), Čustović (7), Hajdarević, Jurković (6), Glavinić, Kordić, Grljević, Šprem
Trener: Mišo Stanić
Služ. predstavnik: Ivo Dragić

RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"
Joško Ivanišević, Lazarušić, Jere Ivanišević (2), Vojnović (6), Pavić (6), Pleić, Budimir, Dudaš, Čulić (1), Marasović, Stipičić (12)
Trener: Zlatko Grubiša
Služ. predstavnik: Darko Utrobičić

Suci: Ljubo Ivanišević i Dragan Kaleb
Nadzornik: Rikard Petrošić

Služ. liječnik: Jadranko Madunović
Gl. dežurni: Vedran Muhoberac