You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

2.HRL-jug: Svemu jednom dođe kraj...

Split, 28.04.2009.
Gradska sportska dvorana „Bilankuša“ - Solin, 17.30
II. HRL. – Jug , XX. kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK CETINKA 25:27(13:10)
Kako je već prošlo 7 dana od ovog derbi susreta, koji je vrlo vjerojatno odredio novog člana prvoligaškog društva iduće sezone, neću puno pametovati i dužiti. Iako nama ovaj susret, možda, nije imao toliko veliki značaj kao gostima iz Trilja, nismo se mislili olako predati i ne boriti. Baš suprotno! Ovaj rezultat s poluvremena nije bila naša najveća prednost u utakmici. Vodili smo u dva navrata i s po 4 gola razlike... I prilikom tog našeg zadnjeg značajnijeg vodstva imali smo i čistu kontru za otići na +5 golova prednosti, ali je naš najiskusniji igrač Čulić lobom promašio vrata gostujućeg vratara Mastelića i tako praktično vratio Triljane natrag u utakmicu! Jer, tko zna što bi bilo da smo poveli 16:11 u 40. minuti susreta...

Ovako smo iz kontranapada primili olaki gol, Frane Pleić je uskoro dobio i treće isključenje i naša kola su polako počela ići nizbrdo. Do sredine druge dionice ovog susreta gosti su nas stigli i naposlijetku i prestigli. Kad nam se još ozlijedio i Plazibat, priči je praktički bio kraj. Cetinka je povela sa 22:27 početkom zadnjih deset minuta i jedino što smo mogli učiniti bilo je pokušati smanjiti rezultat na podnošljivi poraz. Na kraju je bilo 25:27.

Jedino što nas je tješilo na kraju ovog susreta i nakon prekida naše velike serije bez poraza u ovom drugom, proljetnom dijelu prvenstva, bila je činjenica da smo 40-ak minuta ovog susreta dominirali i bili bolji od, vrlo vjerojatno, novog prvoligaša. To svakako nije loše! I nadam se da će nam to biti samo još veći motiv za dogodine da i mi pokušamo proći u viši rang natjecanja. Ali, o tom, potom!

R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“    
Joško Ivanišević, M. Plazibat (6), M. Perić (12), Antonio Ivanišević, Jere Ivanišević, M. Skender (3), F. Pleić (2), S. Čulić, V. Jerčić (2), A. Čizmić.
Trener:  Dragan Ivanišević
Sl. Predstavnik:  Joško Čizmić
Isklučenja:  12 min
Sedmerci:  5/9

R.K. „CETINKA“
A. Bilonić, M. Brčić, A. Delonga (1), M. Dragušica (1), J. Borozan (1), I. Marić (5), I. Dragušica (1), M. Kažimir (7), H. Bilonić (9), T. Lipotić (2), F. Mastelić, M. Varvodić, P. Pervan.
Trener:  Nenad Alfirević
Pom. trener:  Stipe Delonga
Isklučenja:  6 min
Sedmerci:  5/6

Suci:  Ivica Dominiković i Ivan Komšo
Nadzornik:  Siniša Rudić