You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

2.HRL-jug: I jedni i drugi zadovoljni bodom

Sinj, SD“Sinj“, 07.11.2009.
2.HRL-jug, 7.kolo
RK KAMIČAK – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 28:28(13:13)
Sinjski rukometaši ovog vikenda dočekali su dosad neporažene dugoračane. U utakmici u kojoj su dragovoljci glasili za izrazitog favorita, mnogi su već prije otpisali sinjane, ali ne i gosti. Svi u redovima Dragovoljca bili su svjesni da će to biti jako teška utakmica, kao i svaka u Sinju, tim prije šta su domaći bili pojačani za Čabu, a i osokoljeni visokom pobjedom u Dubrovniku. No to nije bio najveći problem. Najveći problem je bio šta se od bolesnih i ozlijeđenih igrača (Perić, Pleić, Ivanišević, Čulić,…) mogla sastavit još jedna ekipa koja je mogla ravnopravno parirati onima koje su u subotu nastupile podno Kamička…Tekst i fotografije: Stjepko Čulić

Prvo poluvrijeme označeno je zanimljivom i izjednačenom igrom. Igralo se gol za gol, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Ipak pravi junaci prvog dijela bili su vratari. Čizmić i Stupalo obilježili su ne samo poluvrijeme, već i cijelu utakmicu. Oba su imala preko petnaest obrana od čega je i nekoliko obranjenih kontri. Na odmor se odlazi sa rezultatom 13:13.

Početkom nastavka kao da su neke nove ekipe izašle na teren. Sinjani agresivni, rastrčani, požrtvovni, a dugoračani potpuna suprotnost. Takav pristup odrazio se i na rezultatu. Domaći su prešli u vodstvo i polako, ali sigurno ga povečavali. Kada je semafor u 49. minuti zasvijetlio 24:19 već smo se polako počeli miriti sa porazom klupa gostiju poziva time out. Nakon minute odmora zamjenile su se uloge. Sada su dragovoljci zaigrali čvrsto u obrani i u samo nekoliko minuta vratiti stvari na početak, a semafor je sad svijetlio 24:24.

Zadnjih nekoliko minuta igralo se opet izjednačeno. Gosti su imali inicijativu i vodili ali se domaći nisu dali. Na kraju su dugoračani imali zadnji napad, ali nisu riskirali da pogriješe i prime gol, pa su čekali istek vremena, ali je zato zadnji šut bio iz teške pozicije, pa je domaći golman udarac Galiota uspio obraniti.

Na kraju zaslužena podjela bodova. Gosti moraju biti zadovoljno bodum ako uzmu u obzir da su 10 min. prije kraja imali -5, a domaće mora zadovoljiti bod jer su na kraju mogli vrlo lako i izgubiti. Sve u svemu bila je to jako zanimljiva, muška, ali prije svega korektna utakmica, bez ijednog grubog prekršaja.  Pohvale i jednoj i drugoj ekipi na prikazanom.

RK Kamičak
Križanac, Vučić, Pavić, Gašpar 1, Grubišić Čabo 7(3), Boškin 5, T.Vučković 3, Runje 1, Pletikosić 5, A.Stupalo, P.Stupalo, Miloš 6(3), N.Vučković, P.Vučković
Trener: Ivo Vukasović Para
Sl.predstavnik: Zdenko Boškin
Sedmerci: 7/6
Isključenja: 6 minuta

RK Hrvatski dragovoljac
Plazibat 6, Ivanišević, Klarić, Skender, Galiot 10(3), Perić, Pleić, Jerčić, Stipičić 8, Pivac 4, Bušić, Čizmić
Trener: Mijo Klarić
Sl.predstavnik: Joško Čizmić
Tehniko: Ante Dujić
Sedmerci: 6(5)
Isključenja: 12 minuta

Suci: Dominiković i Komšo (oba Metković)
Delegat: Tonči Vuković (Sumpetar)

Fotogalerija: