You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

2.HRL-jug: Derbi pripao Dragovoljcu

Biograd, Školska sportska dvorana, 21.11.2009.
2.HRL– jug, 9.kolo
RK BIOGRAD - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 25:27(12:12)
Uistinu, bio je ovo pravi derbi. Tvrda, muška, borbena prvenstvena utakmica. Ponekad i pomalo gruba. No, ipak se radilo o prevažnim bodovima za osvajanje titule prvaka. Domaćin je, očito, bio dodatno motiviran činjenicom što mi još nismo izgubili utakmicu u ovoj prvenstvenoj utrci, pa su oni sigurno htjeli biti oni koji će nam prvi „skinuti skalp“. Ali, to im nije pošlo za rukom! Na kraju je, ipak, pobjedila bolja i kvalitetnija momčad!...Početak smo utakmice otvorili s dva sigurna gola i onda malo posustali. Domaćini su svojim agresivnim pristupom vrlo brzo preokrenuli stvari u svoju korist i s četiri uzastopna gola u 8. minuti poveli rezultatom 4:2. Moram biti iskren i reći da nas je dobro iznenadila ta agresivnost igrača Biograda i nismo se baš najbrže snašli za adekvatno im odgovoriti. Držali su nas na distanci od gol-dva sve do kraja poluvremena kad smo ih napokon stigli i izjednačili rezultat na 12:12.

RK HD - RK Biograd

Nastavak susreta nije donio ništa novo. Opet, mrtva trka! Igralo se uglavnom gol za gol. Mi bi poveli jedan razlike, a oni bi odmah izjednačili, te se nikako nismo mogli odlijepiti na značajniju prednost. Polako nas je hvatala nervoza da bi u završnicu utakmice mogli ući s egalom, a onda, svašta je moguće...

RK HD - RK Biograd

Ali, u 40. minuti ovog derbi susreta kao da je nešto puklo u nama, kao da smo se napokon probudili. Do 51. minute susreta napravili smo seriju 2:8 i od rezultata 17:17 pobjegli na velikih 19:25. U tom periodu Jole je „zaključao“ svoja vrata, Plazibat je ubacio u brzinu više i zabio 3 gola, Ivan Pleić je pridodao 2, kao i Galiot, a kao šećer na kraju došao je gol Marka Perića za naše najveće vodstvo u cijelom dvoboju. Mogu slobodno kazati da je derbi tada bio rješen. Domaćin je uspio samo „kozmetički“ ublažiti ovaj poraz, ali bodovi su potpuno zasluženo otišli u Dugi Rat!

RK HD - RK Biograd

Na povratku kući, kroz gustu i hladnu maglu Dalmatine, u autobusu Dragovoljaca odjekivali su pjesma, veselje, radost i sreća što smo iz utrke za prvo mjesto, vrlo vjerojatno, izbacili direktnog konkurenta. Bilo je u tom slavlju švašta nešto, ali to je već cosa nostra...

RK HD - RK Biograd

RK „BIOGRAD“
T. Tomić, D. Vulinović, M. Mikas, I. Abramović (2), I. Protega (3), R. Fabijan, I. Katuša, M. Troskot (2), A. Sakić (3), D. Dumančić (3), M. Pešić, L. Zorica (1), M. Punoš (1), D. Duvnjak (10).
Isklučenja:  12 min
Sedmerci:  4/5
Trener:  Danijel Duvnjak
Sl. Predstavnik:  Zdenko Kvartuč


RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“    
Joško Ivanišević, M. Plazibat (8), M. Perić (4), Jere Ivanišević, J. Klarić, M. Skender, F. Pleić, M. Galiot (6), I. Pleić (6), V. Jerčić, M. Stipičić (3), M. Glavaš.
Isklučenja:  10 min
Sedmerci:  4/4
Trener:  Mijo Klarić
Sl. Predstavnik:  Joško Čizmić
Tehniko:  Ante Dujić

Suci:  Ivica Dominiković i Ivan Komšo
Nadzornik:  Dragan Zaro

RK HD - RK Biograd