You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1.HRL: Plaćen danak neiskustvu

Osijek, SD Zrinjevac, 23.10.2010.
1.HRL, 7.kolo
RK OSIJEK – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 28:23(13:14)
U subotu 23.10. rano ujutro u 6 i 30 ekipa dragovoljca krenila je na jedno od najdaljih putovanja u Osijek. I ovog puta hendikepirani izostancima Skendera i Vukovića, al ipak unaprijed otpisani I.Pleić(ozljeda gležnja) i Čizmić(jedva stigao iz Rusije) išli su s nama na put tako da smo ipak vjerovali u neki pozitivan rezultat!...

Utakmicu smo počeli standardno „mlako“ u obrani, te su agresivni domaćini stalno imali prednost koja je u jednom trenutku dosegla 3 razlike, međutim u početku odlični Čizmić na golu daje poticaja ekipi obranivši nekoliko zicera. Izgleda da je to probudilo ostatak ekipe koji je počeo igrati agresivnu i ludu obrani( napokon), te iz lakih kontranapada stvaramo prednost serijom 6:1. Čizmića mijenja Matešković koji nastavlja na istom nivou...ali par nes(p)retnih poteza, promašenih kontri Štrljića i Klarića i umjesto da na poluvrijeme odemo sa plus 4-5, domaćini koriste nekoliko tehničkih greška dugoraćana, te na odmor odlaze sa minus 1.

Drugo poluvrijemo obrana nastavlja na svom nivou međutim golman Osijeka Maltašić koji je ušao s klupe je doslovce spustio roletu, nismo mogli nikako zabiti.Uz sve to smo se držali do 50 min i rezultata 19:19. Tada slijedi niz grešaka mladog a u ovom susretu totalno indisponiranog Plazibata te gosti rade seriju 5:0 i ovoj priči biva kraj!!!
Ipak ostaje žal za propuštenom prilikom, ali i ponovno plaćenim dankom neiskustvu mladih igrača (poglavito Banovića , Plazibata).

Al nema veze idemo dalje sa treninzima, priključit će nam se Marko Perić koji se vratio s broda!! I sve snage prebacujemo na možda ključnu utakmicu sezone protiv zadra za 15 dana, pobjedom u tom susreti napravili bi veliki korak prema cilju, ostanku u prvoj ligi!!!!

RK“Osijek"
Juzbašić, Mišić(5), Puškarić, Grgić,Raljević(4), Androš, Ivičić,Begonja(1), Stojnović, Šikić(10), Jurić(4), Skaramuca(2), Maltašić, Kurtović, Jukić, Bureš(1).
Trener:Igor Bojić
Sl.predstavnik:Zdravko Lovač
Fiziterapeut:Mladen Jakić
Sedmerci:2/4
Isključenja:5(10 minuta)

RK“HRVATSKI DRAGOVOLJAC“
Ivan Matešković, Mislav Plazibat(4) , Ante Jakelić, Frane Pleić(7), Marko Galiot (6), Mirko Ðonlić, Ivan Pleić , Ante Bušić, Dino Banović, Šime Šolić, Marin Stipičić (4), Mate Štrljić(2) , Miroslav Pivac,Ante Matić,Ante Čizmić.
Sl. predstavnik: Joško Čizmić
Trener: Ante Plazibat
Pom. trener: Mijo Klarić
Tehniko:Joško Ivanišević
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 5(10 minuta)

Suci: Tomislav Baić i Mladen Šulekić(oba iz Novske)
Nadzornik: Dražen Bajt (Dugo Selo)