You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1.HRL: Oslabljeni do bodova na strani

Ðakovo,Gradska nastavno sportska dvorana, 04.12.2010.
1.HRL,12.kolo
ÐAKOVO – HRV. DRAGOVOLJAC 33:34(15:20)
Utakmica protiv gostiju iz Dugoga Rata krenula je čudnim tijekom – prvih deset šuteva gostiju završilo je u mreži Ðakova. Gosti su poveli 10:6, da bi sredinom prvoga dijela đakovački rukometaši izjednačili na 12:12, ponajprije raspoloženome desnom krilu Išaegiju koji je postigao četiri gola. I tada su opet stali! Raspoloženi Stipičić, Kamber i Plazibat doveli su svoju momčad do vodstva u prvom poluvremenu od 20:15. Ðakovčani su jednostavno igrali slabo u obrani, golmani Frizon i Petrović ništa nisu obranili i to su glavni uzroci nepovoljnog rezultata u prvih pola sata igre...Izvor: Radio Ðakovo

I u nastavku susreta bila je ista slika na terenu. Domaći iz najpovoljnijih prilika ne zabijaju, rukometnim rječnikom, razbranili su odličnoga vratara gostiju Bušića, ponestalo je suvislih akcija u napadu (gdje se osjetilo neigranje kapetana Tomislava Bošnjaka – nalazi se u Švedskoj, op. a.) i sve je mirišilo na novi domaći poraz. Međutim, u posljednih sedam minuta golman Mislav Petrović „skinuo“ je nekoliko gostujućih udaraca i vratio Ðakovčane u život. Golovima Drmića, Lubara i Punde domaći su uspjeli izdjednačiti na 33:33, ali gostujući igrač Marin Stipčević (strijelac 14 golova) neometano šutira sa devet metara za vodstvo 34:33. Ðakovčani su u posljednjih 40-ak sekundi pokušačli doći do izjednačenja, ali šut s krila mladoga Punde završio je pored vrata.

Gosti su bučno proslavili pobjedu uz dalmatinsku himnu: „Dalmatinac sam!“ Moramo priznati, zasluženo!

Strijelci za Ðakovo bili su: Drmić 5, Tomislav Barberić 2, Lovrić 4, Boris Lubar 3, Duvnjak 5, Išasegi 4, Punda 10. Još su igrali: Frizon, Petrović, Poljičak, Jozipović, Ivan Barberić, Tot, Josipović, Kapular, Pahanić. Trener: Perica Tadić.

Za Hrvatski dragovoljac igrali su:
Ivan Matešković, Josip Kamber 4, Mislav Plazibat 8, Marijo Vuković 2, Marko Perić 3, Ante Jakelić, Jure Klarić, Frane Pleić 1, Mirko Ðonlić, Ivan Pleić 2, Ante Matić, Ante Bušić, Marin Stipičić 14, Miroslav Pivac 2.
Trener: Ante Plazibat
Sl.predstavnik: Joško Čizmić
Liječnik: Dušan Ivanišević

Video:
- Bušić u akciji
- Slavlje dugoraćana

Nakon ove pobjede nećemo objavit slike sa utakmice nego samo sa fešte poslije i posjeta Ovčari.

Fotoizvješće by Joško Čizmić: