You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1. HRL JUG - 20. KOLO: RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 26:28 RK ZADAR 1954

Sjajan niz pobjeda u Omišu došao je do kraja. U subotu smo poraženi od strane "Zadra", koji nas je nadigrao i na svom terenu.

 

 

 

 Utakmicu su "Dragovoljci" otvorili dobro, vodstvom 4:2, da bi se gosti nakon 4 minute našli u prednosti. Od tada do kraja prvog poluvremena "Zadrani" nisu ispuštali svoju prednost, a čuvali su je uglavnom laganim pogotcima iz protunapada, dok im je domaći sastav "poklanjao" lopte. Mali popravak igre u samoj završnici prvog dijela ipak je vratio "crne" u život, pa su na predah otišli s minimalnim zaostatkom.
U drugom poluvremenu domaćini su se trgli. Podignuli su nivo obrane i napada te stekli vodstvo 20:17 u 42-oj minuti. Međutim, ponovno je uslijedila blokada u napadu domaćeg sastava, a snalažljivi gosti opet su pokazali svoju kvalitetu u tranziciji. Od -3 do +3 bilo im je potrebno manje od 10 minuta. Posljednji trzaji Dugoraćana nisu bili dovoljni da otope tu prednost, te je utakmica završila pobjedom gostiju 26:28.
Naš najbolji strijelac, Mislav Plazibat, postigao je 8 pogodaka, a slijedili su ga Stanko Marčić i Hrvoje Jakelić s 4 te Marino Kovačić s 3 gola.
Pretposljednju utakmicu ove sezone igramo protiv momčadi direktno ispred nas u poretku - RK BM 07 iz Splita.