You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1. HRL JUG - 19. KOLO: RK RUDAR ADRIA OIL 32:31 RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Na uvijek zahtjevnom gostovanju u istarskom Labinu, u neobičnoj završnici, doživjeli smo minimalan poraz od momčadi "Rudar Adria Oil". Bio je to dvoboj u kojem smo pobjedom mogli doći do trećeg mjesta u poretku, ali porazom smo ostali na petoj poziciji.

 

 

 

 Susret je počeo izjednačenom borbom. Domaćini su se uspjeli odvojiti tek kad su "Dragovoljci" igrali s igračem manje, a gosti su uz raspoloženog vratara vrlo brzo uhvatili priključak. Sve do 20-e minute igralo se uz minimalna vodstva "Rudara" i izjednačenja "Dragovoljca", no pred kraj prvog dijela, Labinjani su ubacili u višu brzinu i do predaha uhvatili prednost od 4 pogotka.
U nastavku, domaći sastav nastavio je gdje je stao. Lakim pogotcima, svoju prednost povećali su na 6, a kasnije i 7 golova, te su takvu prednost održavali do 50-e minute. Tada su se u domaćim redovima pojavile promjene, a gosti su u tome vidjeli svoju priliku za povratak. Od 55-e minute, "Rudar" nije uspijevao postići nijedan pogodak, a "Hrvatski dragovoljac" topio je svoj zaostatak. Ipak, povratkom iskusnijih Labinjana na parket, gostima je ponestalo vremena za povratak, pa je dvoboj završio rezultatom 32:31.
Već tradicionalno, najbolji pojedinac s naše strane bio je Mislav Plazibat s 11 pogodaka i pregršt asistencija, od kojih je većina bila za na crti raspoloženog Josipa Zebića, koji je upisao 7 zgoditaka. Ponovno su se istakli i vratari Matej Glavaš i Darko Jurin.
Ovog vikenda nema utakmice zbog "uskršnje pauze", nakon koje nas očekuju još tri susreta kojima ćemo pokušati osigurati što bolji plasman u konačnom poretku.