You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1. HRL JUG - 16. KOLO: RK GOSPIĆ 31:28 RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Napet dvoboj odigrali smo jučer u Otočcu protiv RK "Gospić". Momčad je to popunjena iskusnim igračima koji su se bolje snašli u dramatičnoj završnici i došli do slavlja.

 

 

 

 Utakmica je počela baš kako su Gospićani zamišljali. "Dragovoljci" su se loše snalazili u napadu, a domaćini su to pretvarali u lake i brze pogotke s druge strane. Od 10-e minute, gosti su se počeli buditi. Nakon zaostatka od 4 gola, uspjeli su uhvatiti priključak na 8:8. Ipak, opet su uslijedile pogreške i promašaji Dugoraćana, a to je omogućilo domaćem sastavu ponovno odljepljivanje i prednost na poluvremenu - 15:12.
Početkom drugog dijela gosti su počeli igrati nešto bolje, ali nikako nisu mogli uhvatiti novo izjednačenje. "Gospić" je na svako primicanje "Hrvatskog dragovoljca" odgovorio odmicanjem, a rezultat je varirao od tri do jednog pogotka razlike. Do izjednačenja su gosti ipak uspjeli doći u 54-oj minuti. Uslijedila je dramatična završnica u kojoj se igralo gol za gol do 58-e minute kada su iskusni domaćini opet pobjegli gostima za pobjedu - 31:28.
S naše strane najbolji strijelci bili su poprilično ujednačeni: Stanko Marčić, Mislav Plazibat i Hrvoje Urličić na 6 i Hrvoje Jakelić na 5 zgoditaka.
Idućeg vikenda trebali bismo igrati protiv RK "Senj", no kako su Senjani odustali od natjecanja, ta utakmica neće biti odigrana, a nama se upisuje pobjeda. Za dva tjedna igramo kod kuće protiv "Buzeta".