You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

1. HRL JUG - 10. KOLO: RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 23:21 RK BM 07

10. kolo vratilo nam je osmijehe na lica. Uz podršku vjernih navijača, na Ribnjaku smo nadvladali mladu momčad RK "BM 07", poznatiju pod nazivom "Balić-Metličić". Splićani su prije ove utakmice bili drugoplasirani u ligi i to su prikazali na terenu, ali nije im bilo dovoljno da odnesu bodove iz Omiša.

 

 Uvod u susret bio je dosta spor i dao je naznaku da bi se na kraju moglo raditi o utakmici s jako malim brojem zgoditaka. Vodstvo su do 12. minute imali gosti, ali domaći sastav se tada razbudio. U 20. minuti rezultat je bio 7-7, ali od tog trenutka gosti više nisu uspjeli izjednačiti. "Dragovoljac" je do 25. minute izgradio prednost od 4 pogotka i tako mirno priveo kraju prvo poluvrijeme - 13:10.
U prvom je dijelu Matej Glavaš poljuljao sigurnost napadača "Akademije", no svejedno, u drugom je dijelu na vrata "Crnih" stao Stipe Maleničić. Nakon malo slabijeg ulaska u drugo poluvrijeme, kvalitetna obrana i raspoložen vratar pogurnuli su domaćine do rezultata 21:16 u 50. minuti. Nakon toga, unatoč dobroj situaciji za Dugoraćane, nespretne tehničke pogreške omogućile su Splićanima priliku za povratak. Ipak, mlada momčad gostiju također je pokazala nervozu, pa je domaći sastav slavio rezultatom 23:21.
Uz navedene sjajne vratare i čvrstu obranu, na ovom susretu su se u napadu istakli kapetan Mislav Plazibat te iskusni povratnik, Marko Perić.
Posljednju utakmicu u ovoj kalendarskoj godini igramo u Rovinju protiv novog prvoligaša, te se nadamo da ćemo u nastavku lige nakon pauze, nastaviti i (poželjno bi bilo) poboljšati prikazan tempo iz prvog dijela.