18. Zapisničar i mjeritelj vremena

 

Zapisničar i meritelj vremena

18.1 U načelu, glavna je zadaća mjeritelja vremena vođenje vremena igre, time-outa i vremena kazne za isključenog igrača.
Glavna je zadaća zapisničara vođenje evidencije igrača, pogodaka, ulazak igrača koji je došao nakon početka utakmice ulazak igrača u igralište koji nema pravo nastupa.
Druge zadaće, kao kontrola broja igrača i službenih osoba u prostoru za zamjene, ulazak i izlazak pričuvnih igrača, smatraju se zajedničkom odgovornošću.
Općenito, samo mjeritelj vremena (i tehnički delegat od strane nacionalnog saveza ukoliko je nazočan) može prekinuti igru kada je to neophodno.
Također vedi objašnjenja, br.9. koje se odnosi na pravilan postupak prilikom intervencije zapisničara/mjeritelja vremena kad izvršavaju svoje gore navedene zadaće.


18.2 Ako nije dostupan javni mjerni uređaj, mjeritelj vremena mora izvještavati službene predstavnike momčadi o odigranom vremenu ili o preostalom vremenu igre, posebice tijekom prekida vremena, time-outa.
Ako nema javnog mjernog uređaja s automatskim završnim signalom, mjeritelj vremena je odgovoran za davanje završnog signala na kraju poluvremena i na kraju utakmice (vidi Pravilo 2:3).
Ako na javnom mjernom uređaju nema mogućnosti prikaza i vremena isključenja, mjeritelj vremena mora postaviti karton na zapisničkom stolu koji pokazuje vrijeme isteka isključenja i broj isključenog igrača.

Dodaci>>>

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog