11. Ubacivanje

 

11. Ubacivanje

11.1 Ubacivanje se dosuđuje kada lopta cijelim obujmom prijeđe uzdužnu liniju ili kada obrambeni igrač u polju zadnji dodirne loptu prije nego je ona prešla njegovu vanjsku liniju vrata. Dosuđuje se i u slučaju kada lopta dodirne strop ili predmete obješene iznad prostora za igru.

11.2 Ubacivanje bez sudačkog zvižduka (15:5b) izvodi momčad čiji igrači nisu zadnji dodirnuli loptu prije nego je prešla liniju ili dodirivala strop ili predmete obješene iznad prostora za igru.

11.3 Ubacivanje se izvodi s mjesta na kojem je lopta prešla uzdužnu liniju ili ako je prešla vanjsku lliniju vrata, sa sjecišta uzdužne linije i vanjske linije vrata na strani gdje je lopta izašla. Ako se ubacivanje izvodi jer je lopta dodirnula strop ili predmete obješene iznad prostora za igru, bacanje se izvodi s najbližeg mjesta na uzdužnj  liniji u odnosu na mjesto gdje je lopta dotakla strop ili predmete obješene iznad prostora za igru.

11.4 Igrač koji izvodi bacanje mora jednom nogom stajati na uzdužnoj liniji (15:6) i zadržati se u ispravnom položaju dok lopta ne napusti njegovu ruku ( 15:7, stavak2 i 3, 13:1a). Nema ograničenja gdje se treba nalaziti druga noga prilikom izvođenja.

11.5 Prilikom izvođenja ubacivanja, protivnički igrači ne smiju prići izvođaču bliže od 3 metra (15:4, 15:9 i objašnjenja 5:2b).

Međutim, oni se u svakom slučaju smiju postaviti neposredno ispred linije vratareva prostora, pa i onda kada je takav razmak manji od 3 metra.

12. Izbacivanje >>>

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog