9. Pogodak

9. Pogodak

9.1 Pogodak je postignut kada lopta u punom obujmu prijeđe liniju vrata, ako prije ili tijekom udarca izvođač ili njegovi suigrali nisu počinili prekršaj. Sudac na liniji vrata potvrđuje sa dva kratka zvižduka i znakom br. 12. da je pogodak postignut.
Postizanje zgoditka treba dopustiti ako je obrambeni igrač prekršio pravila, a lopta je ssvejedno ušla u vrata.
Pogodak se ne može priznati ako su suci ili mjeritelj vremena prekinuli igru prije nego je lopta cijelim obujmom prešla liniju vraata.
Pjogodak treba priznati za protivnika ako je igrač ubacio loptu u vlastita vrata, osim u slučaju kada vratar izvodi izbacivanje (12 :2 članak 2).

 Komentar:


Mora se dosuditi pogodak ako putanju lopte u vrata  spriječi netko ili nešto što ne sudjeluje u igri (gledatelj itd), a suci su uvjereni da bi lopta, u suprotnom, sa sigurnošću ušla u vrata.

 
9.2 Ako Pogodak se više ne može poništiti ako su ga suci dosudili i dali znak da se izvede početno bacanje.
Suci moraju dati jasan znak da priznaju postignuti pogodak, ako se između postizanja zgoditka i izvođenja početnočg bacanja oglasio zvučni signal za kraj utakmice ili poluvremena (početno bacanje se ne izvodi).


Komentar:

Pogodak kojeg suci priznaju treba odmah biti prikazan na semaforu.


9.3  Momčad koja je postigla više pogodaka od protivnika, pobjednik je. Utakmica je neodlučena ako obje ekipe imaju isti broj postignutih pogodaka ili nisu postigle ni jedan pogodak (vidi Pravilo 2 :2).

10. Početno bacanje >>>

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog