5. Vratar

 

 

5. Vratar

Vrataru je dopušteno :

5.1 Prilikom pokušaja obrane u vratarevu prostoru doticati loptu svim dijelovima tijela

5.2 Kretati se s loptom u vratarevu prostoru, a da pritom ne podliježe ograničenjima koje se odnose na igrače u polju za igru (Pravila 7 :2-4, 7 :7) ; pritom vrataru nije dopušteno odugovlačiti s izvođenjem izbacivanja (Pravila 6:4-5, 12 :2 i 15 :5b)

5.3 Napustiti vratarev prostor ako nije u posjedu lopte i sudjelovati u igri u polju za igru ; ako to učini, vratar podliježe pravilima koja se primjenjuju na igrače u polju za igru.
Smatra se da je vratar napustio vratarev prostor u trenutku kada je bilo kojim dijelom tijela dodirnuo podlogu izvan vratareva prostora

5.4 Napustiti vratarev prostor s loptom koju nema pod nadzorom i nastaviti igru u polju za igru.


Vrataru nije dopušteno :

5.5 U pokušaju obrane ugrožavati protivničke igrače.

5.6 Napustiti vratarev prostor s loptom koju ima pod nadzorom; u protivnom biti će dosuđeno slobodno bacanje za protivničku momčad (prema pravilima 6:1, 13:1a i 15:7, stavak 3), ukoliko su prije toga suci dali znak za izvođenje izbacivanja, inače se izbacivanje jednostavno ponavlja (15:7, stavak2); obratite pažnju na dodatna pojašnjenja u pravilu 15:7  ako vratar ispusti loptu izvan vratarevog prostora nakon što je prašao liniju s loptom u posjedu.


5.7 ako se nalazi unutar vratareva prostora, dodirnuti loptu koja leži ili se kotrlja po tlu izvan vratareva prostora (6:1, 13 :1a) .

5.8 Unijeti loptu u vratarev prostor dok ona leži ili se kotrlja po tlu izvan vratareva prostora (6:1, 13 :1a).

5.9 Vratiti se s loptom iz polja za igru u vratarev prostor (6:1, 13 :1a).

5.10 Dodirivati loptu stopalom ili potkoljenicom dok leži na tlu unutar vratareva prostora ili se kreće prema polju za igru (13 :1a).

5.11 Prekoračiti vratarevu graničnu lilniju (4 metra) ili njezinu projekciju na obje strane prije nego je lopta napustila ruku izvođača sedmerca (14 :9).


Komentar:

Sve dok vraatar jednom nogom stoji na tlu iza vratareve granične linije ili na njoj, dopušteno mu je drugu nogu ili neki drugi dio tijela micati po zraku iznad te linije

6. Vratarev prostor >>>

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog