Rapsodija u maloj...

Split, Mala dvorana Sportskog centra „Gripe“, 10.11.2007.
2.HRL-jug, 7.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KAMIČAK 40:23(20:10)
Nakon tri uzastopna poraza i potonuća s vrha na sredinu drugoligaške ljestvice, došlo je vrijeme za novu pobijedu. Protivnik je bio po mjeri i uz dovoljnu želju i trud moglo se doći do lijepe pobijede. Tako i bi... Dodatno su nas motivirale naše cure pobijedom protiv ekipe Vranjica u utakmici odigranoj na istom mjestu samo u terminu prije nas, a koje su potom ostale navijati za nas. Ali, bio je tu još i pristojan broj naših prijatelja i vjernih pratitelja tako da se igralo u ugodnoj i lijepoj atmosferi. I kako onda kiksati!? Teško, pa zato i ovakav rezultat! Prava mala rapsodija u Maloj dvorani!...

Piše: Jere Ivanišević
Fotografije: Ranka Čizmić

Za divno čudo, odmah smo od starta krenuli ozbiljno i odgovorno. Kao rezultat toga: 7. minuta i rezultat 5:0 u našu korist! Odmah je lakše bilo igrati. Barem u onom psihološkom smislu. No, unatoč ovom lijepom vodstvu, nismo smanjivali tempo i žestinu. Dapače, odgovornom igrom u obrani i zaustavljenjem najopasnijeg gostujućeg igrača do tada, Šimleše, omogućavali smo sebi kontre i polukontre te lake pogotke. Trener Grubiša je bio manje–više smiren, no ipak bi mu se tu i tamo omaknuo pokoji trenutak nervoze i nemira. Jer, s nama se stvarno nikad ne zna! Jedna od onih naših, tj. Čarinih „crnih rupa“ i ode sva prednost. Ali, ovaj ih put nije bilo. Na poluvrijeme je, stoga, semafor svijetlio 20:10 u korist boljeg i kvalitetnijeg protivnika.

I u nastavku slična slika i igra. Dragovoljac je sigurnom i odgovornom igrom čuvao i lagano povečavao svoju prednost i, praktički, negdje u 40-im minutama ovog susreta i pri rezultatu 27:13 riješio pitanje pobjednika. Trener Grubiša je tada dao priliku i mlađim igračima našeg kluba da se iskažu i dokažu do kraja susreta. I, moram priznati, obavili su to jako dobro. Čak su do kraja povećali ovih +14 razlike na +17, pa je susret završio omjerom 40:23.

Ovako smo mogli sretni i zadovoljni put naših kuća, odnosno na prvu našu zajedničku večeru ove drugoligaške sezone. Mislim da smo je unatoč svemu i usprkos svim okolnostima i zaslužili. O njoj će vam vjerojatno nešto napisati Ivan „Djole Chager“ Pleić...

Na kraju, želim samo spomenuti da je ovaj iznimno uspiješan vikend dugoratskog rukometa zaokružio naš Krešo sa svojim Splitom pobijedivši Goricu 39:19 u utakmici igranoj poslije naše.
Krešo, ne daj se!

RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“ DUGI RAT
Joško Ivanišević, N. Čoko (2), H. Vuković (4), J. Klarić, M. Skender (10), I. Pleić (9), L. Perić (1), S. Čulić (1), I. Jerčić, Jere Ivanišević (3), V. Jerčić (1), M. Pivac (9), A. Čizmić.
Sedmerci: 4/4
Isključenja: 8 minuta
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. predstavnik: Joško Čizmić

RK „KAMIČAK“ SINJ
I. Ćuk, P. Budimir, N. Vučković (1), A. Pavić, T. Radović, J. Runje, T. Masnić (1), D. Šimleša (6), S. Pletikosić (2), I. Vladović (2), N. Pavić (2), I. Miloš (9), I. Radović, P. Stupalo.
Sedmerci: 7/8
Isključenja: 10 minuta
Trener: Ivo Vukasović
Sl. predstavnik: Zdenko Boškin

Suci: Petar Bulum i Nikola Carević
Nadzornik: Joško Perdić

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog