DUBROVAČKA MAKLJAŽA

Napisao/la Tonči Vlašić (dubrovački vjesnik).

dubrovnik hd

Prve minute zaostale utakmice 18. kola protiv Hrvatskog dragovoljca pripale su momčadi trenera Zlatka Saračevića, koja je utakmicu dočekala oslabljena. Gostima je pripao središnji dio prvog poluvremena. U 16. minuti imali su čak četiri pogotka viška (10:6), što je najveća prednost jedne momčadi na utakmici. Ipak, nakon minute dogovora, koju je pozvao  Saračević, 5:0 dubrovačkog sastava, koji je na odmor otišao s pogotkom viška (15:14). U nastavku četiri puta po plus tri za RKHM Dubrovnik (18:15, 20:17, 21:18 i 22:19). Gosti su s dva igrača više uspjeli nadoknaditi dva pogotka minusa te izjednačiti na 27:27. Potom 28:27 za RKHM Dubrovnik, a nakon toga novo izjednačenje. Pet minuta prije kraja je 28:28. Nakon toga griješi domaćin, točnije, Tomislav Radić, koji je ušao na teren prije nego je izašao igrač kojeg je trebao zamijeniti te su gosti dobili igrača više i napad za vodstvo. Nisu uspjeli. 'Krivac' je vratar Kristijan Janđel. S druge strane Rudolf Čužić pogađa za 29:28 nepune četiri minute prije kraja. Tri minute prije kraja opet je rezultat izjednačen 29:29, a pola minute poslije opet vodi RKHM Dubrovnik (30:29), i opet je strijelac Čužić. Suci su svirali nakon toga prekršaj u napadu gostiju. S time se nisu složili gosti, a kako su pretjerali s protestima, RKHM Dubrovnik je imao (samo jednog) igrača više. Isključen je bio Marko Galiot. RKHM Dubrovnik je iskoristio tu prednost. Hrvoje Lončarica je još jednom sjajno ušao s krila te pogodio. Potpisao konačnih 31:29.

To je ukratko kretanje rezultata na utakmici, koju je obilježilo previše ružnih slika, poteza koji nemaju i ne smiju imati mjesto u sportu. Tolika količina uvreda odavno se nije čula na jednoj utakmici u Gospinom polju, nekoliko puta je trebalo razdvajati igrače, smirivati trenere. Suci i delegat su previše toga propustili kazniti. Nažalost, isto je bilo i na tribinama gdje je morala intervenirati policija te spriječiti sukob između nekoliko gostujućih navijača (ili predstavnika Hrvatskog dragovoljca) te domaćih, premjestiti ih na drugo mjesto. Ne sjećamo se kad su pozvane dodatne snage policije. Na kraju je, u posljednjim trenucima utakmice, pretjerao s ljutnjom na Zvonimira Srnu zbog pogreške (promašaja) trener RKHM Dubrovnik Zlatko Saračević.

POREDAK
1. Karlovac 27 bodova, 2. Split 25 bodova, 3. Biograd 25 bodova, 4. Mladi Rudar 23 boda, 5. RKHM Dubrovnik 21 bod, 6. Metković 1963. 19 bodova, 7. Kozala 18 bodova, 8. Buzet 18 bodova, 9. Solin 17 bodova, 10. Hrvatski dragovoljac 16 bodova, 11. Zadar 13 bodova, 12. Crikvenica 6 bodova.

Tekst i slike: Tonči Vlašić (dubrovački vjesnik)

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog