• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Dugi Rat rukometa

RK Hrvatski DragovoljacPod pokroviteljstvom Općine Dugi Rat i roditelja djece u Dugom Ratu je održano druženje i predstavljanje rezultata, koje su mlađedobne skupine osvojile u prošloj natjecateljskoj sezoni. Riječ je o rukometnom klubu Hrvatski Dragovoljac u kojem djeluje rukometna škola u Dugom Ratu i Stobreču koje okupljaju oko 120-ero djece. Trener u rukometnoj školi u Dugom Ratu je Krešo Glavica, a pomoćnik mu je Marko Galiot, dok u Stobreču je trener Boško Nazor.

Klub uskoro obilježava 50-godišnjicu postojanja i uspješnog djelovanja, odnosno igranja u Dugom Ratu, i zasigurno u budućnosti neće imati problema s igračkim kadrom. Čak ni veće sredine ne mogu se pohvaliti ovakvom uspješnošću, unatoč tome što je ovo jedan od rijetkih klubova u Dalmaciji koji nema prave uvjete za rad pa su stoga i njegovi rezultati tim značajniji — kazao nam je Joško Čizmić, predsjednik kluba.

Prilikom predstavljanja rezultata dvoje roditelja, Hajdi Uvodić i Ivica Bušić-Aran uručili su klubu garnituru dresova. Prigodnim riječima nazočnima se obratio Goran Tičić, član Općinskog poglavarstva zadužen za sport i kulturu i čestitao mladim sportašima na postignutim rezultatima.

Natjecanja i rezultati mladih mlađih dobnih skupina u sezoni 2002/2003:

Stariji kadeti (od 1988.-89.)

osvojili međunarodni turnir u Makarskoj koji se igrao od 1. do 5. srpnja prošle godine; sudjelovali u završnici državnog prvenstva u Rijeci od 13. do 15. rujna prošle godine, osvojili sedmo mjesto i trofej za fair play. Jure Tokić je proglašen najboljim strijelcem.

Mlađi kadeti

odigrali Prvu HRL - Jug i osvojili 3. mjesto; osvojili uskrsni kup na kojem je sudjelovalo 6 ekipa iz naše županije; pobjednici županijske lige bez poraza.

Dječaci (1990. god. i mlađi):

Pobjednici prvenstva RS ŽSD, plasirali se na završnicu državnog prvenstva koja će se odigrati ove godine u rujnu u Zadru.

Minići (1992. god.i mlađi):

viceprvaci prvenstva RS ŽSD, ekipa 1992. godište plasirala se na državno prvenstvo među 16 sastava; ekipa 1993. godište na državnom prvenstvu osvojila treće mjesto.


 Komentari čitatelja

  MUCHACO je čitajući ovaj članak 25.03.04. zapisao:


A di vam je ona slika iz novina di san ja zvijezda?
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog