• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

RK Kaštela Adriachem u europskom Kupu pobjednika Kupova?

Ne baš lijepa sportska vijest stigla je iz Čakovca. Muški rukometni premijerligaš MKA IPC odustao je u utorak od nastupa na završnici Kupa hrvatske koja će se ovog vikenda (5. i 6. lipnja) održati u Makarskoj. Predsjednik čakovečkog kluba Željko Kavran danas je na konferenciji za tisak ovakvu vijest priopćio javnosti. - Moramo vam priopćiti najtežu odluku koju smo morali donijeti u 60-godišnjoj povijesti kluba. Odustajemo od nastupa na Final Fouru Kupa. O tome smo obavijestili župana, gradonačelnika i Hrvatski rukometni savez. sigurno vas zanima koji je razlog? Razlog je sustavna nebriga za najbolji loptački klub u Međimurju, godine politike koja odmahuje rukom i naša nemoć da se sa svime time nosimo - rekao je Kavran točno u podne. Ovakva odluka neposredno je utjecala na njihovog protivnika u polufinalu, klub koji je veliku senzaciju napravio samim plasmanom na završnicu, RK Kaštela Adriachem. Ukoliko stvarno čakovečki rukometaši ostanu kući, kaštelanski klub će u ovoj situaciji ni kriv ni dužan, ostvariti apsolutno najveći uspjeh u povijesti kluba. Igrati će finale Kupa hrvatske, te će se samim time plasirati u europski Kup pobjednika Kupova. Bravo Kaštelani!!! ...Piše: Željan Bosnić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Između redaka može se zaključiti kako je odluka o odustajanju nastavak rata između rukometnog kluba Grada Čakovca i županije međimurske, te njihovim čelnicima dao ultimatum.

- Dajemo lokalnoj upravi, Gradu i Županiji, osam dana da nam da čvrstu garanciju da će nas pratiti onako kako mi to zavređujemo. Tražimo plaćenu dvoranu za trening svih uzrasnih kategorija i 60 tisuća kuna mjesečno. U suprotnom ja podnosim neopozivu ostavku i sazivam Skupštinu kluba.

Iz ovakve situacije žrtveno janje može biti rukometni savez, koji bi nedolaskom Čakovca njihova organizacija Final Foura doživjela priličnu sramotu. Zbog toga u Savezu, iako su u utorak primili dopis o odustajanju vjeruju kako će se MKA IPC ipak pojaviti u Makarskoj.

- Savez izražava žaljenje zbog ovakve odluka MKA*IPC, jer su oni zasluženo izborili nastup na završnici, gdje po svojoj kvaliteti i pripadaju.

Mi vjerujemo kako će Čakovčani ipak doći u Makarsku te nastup uveličati ovu rukometnu feštu - prenio je stav Saveza glasnogovornik istog Zlatko Škrinjar, te objasnio kakve bi sankcije snosio MKA*IPC ukoliko ne nastupe.

- Savez će se u principu postaviti kao da je sve uredu. Po propisu čekat će se 15 minuta poslije službenog početka susreta, što znači do 17.15 sati u subotu, te ukoliko se MKA*IPC ne pojavi, utakmica će se registrirati 10:0 u korist Kaštela, te će će čakovečki klub biti novčano kažnjen s 15 tisuća kuna i troškovima organiziranja susreta i najmanje godinu dana zabrane nastupanja u Kupu Hrvatske.

U kaštelanskom klubu su ovakvu vijest primili s dozom opreza, te su najavili kako neće promijeniti ništa u pripremi za Final Four.

- Nama je žao ako ne bi bili u mogućnosti izboriti finale na terenu, ali u probleme MKA*IPC nećemo ulaziti. Iz saveza nemamo nikakvu službenu potvrdu da se neće igrati, te ćemo mi sve pripreme nastaviti kao da će u subotu igrati - rekao nam je dopredsjednik kaštelanskog kluba Željko Bujas.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog