• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Školsko prvenstvo: Stobreč obranio naslov

Mladi rukometaši polaznici OŠ Stobreč ovaj su vikend još jednom osvojili školsko prvenstvo splitskih osnovnih škola i na taj se način plasirali na županijsko natjecanje. Vijest kao vijest nama nebi bila zanimljiva da igrači OŠ Stobreč nisu odreda članovi našeg kluba. Stoga im čestitamo i želimo puno sreće na županijskom.
U nastavku pročitajte kako je proteklo prvenstvo...

Piše: Mislav Plazibat (rukometniblog.bloger.hr)

Danas smo odigrali završni turnir prvenstva svih Osnovnih Škola u Splitu. Prema očekivanje,osvojili smo prvo mjesto,te se plasirali na županijsko natjecanje. Prvo su uslijedila polufinala. Stobreč protiv Split 3. I nije bilo teško,na samom startu dolazimo do nekoliko zgoditaka prednosti te prednost stalno održavamo i povećavamo. Na kraju zaslužena pobjeda Stobreča (tj. naša pobjeda).

Druga ekipa koja je sudjelovala u finalu je OŠ Pojišan, apsolutno zasluženo su pobijedili Blatine-Škrape. Zatim je uslijedila utakmica za treće mjesto. Na trenutke uspavana utakmica te u gusto pobjeda Splita 3. Na kraju finale protiv Pojišana.

Znalo smo da će biti teško i zato se nismo dali zavariti kako smo već pobijedili. Na poluvremenu smo vodili gol razlike,ali ništa posebno u napadu, bila je zanimljiva igra u obrani gdje je Pojišan teško probijao našu obranu,ali smo mi zato dosta toga ispromašivali. U drugo poluvrijeme ulazimo s napadom i golom te odlazimo na +2. Zatim 2 gola Pojišana te postaje neizvjesno. Ali samo napad iza te nakon još 5 minuti odvajamo se na +5 te privodimo utakmicu kraju. Ni gromoglasna publika sa Pojišana nije im pomogla, samo je nama pomogla. Naravno da do ovakvog rezultat ne bi došlo da ne treniramo rukomet, te da nismo rukometaši HRVATSKOG DRAGOVOLJCA.

Moram još jednu stvar napomenut da su naše ženske također odigrale završnicu školskog prvenstva,te da su izgubile 8:6 od Splita 3,te 1 razlike izgubile od Blatine -Škrape.

img369/7382/dsc00143we8.jpg

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog