• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

SP 2007: 1.kolo

Je da se ovaj vikend igra već treće kolo, ali ajmo lipo pročitat što piše Jere o dogodovštinama dugoratske sportski orjentirane mladeži u nedavnim ljetnim vikend večerima kad se igralo prvo kolo Prvenstva Svita i Dugog Rata u četveroboju - dugoratskoj sljednoj kombinaciji vaterpola, rukometa, malog baluna i sportskog (d)ruženja u vatrogasnim dvorima. Dakle, Jere i njegovi utisci... Eto ga! Počelo je, počelo... Prvo „Prvenstvo svita i Dugog Rata u četveroboju“. Prvo kolo u svakoj od disciplina je kompletirano (vaterpolo, rukomet, mali nogomet, marende u Vatrogasnom domu) i vrime je za mali rezime. Ukratko bi se moglo reći da su favoriti ostvarili očekivane pobjede, a u ostalim tekmama je bilo gusto i zanimljivo kako rezultatski, a poglavito atmosferom. A, kako bi drugačije i moglo bit kad nastupaju sve sami i vrli sportaši našeg kraja (Poco, Bibo, Guja, Puzo, Buco, Ðorđe, Pape,...) koji nikad ne priznaju poraz!? No, bilo kao bilo, evo raport po disciplinama ...

VATERPOLO

Iznimnu čast otvaranja ovog našeg posebnog i u svitu jedinstvenog turnira imali su vatrogasci (čitaj: žeđogasci) DVD Dugi Rat i balunjeri MNK Sv. Josip (čitaj: San Giuseppe).

Iako se svi oni snalaze u moru ka ribe, bilo je tu svega! Od utapanja, zagrcavanja, lipih akcija, dobrih udaraca do žestokih fight-eva, beštimji i sprdačine. Igrom malobalunjera vješto je dirigirao iskusni, stari lisac Poco sa svoje branke uz pomoć svog vjernog prijatelja šjor Kaltenberga!

vaterpolisti dugog rata

S druge strane, žeđogasci su se uzdali u tandem BucoNikola Tomić koji su svojim iskustvom, a uz pomoć svojih neuništivih kolega trebali donit prevagu na svoju stranu.

No, unatoč velikoj borbi i želji, na kraju utakmice pobjednika nije bilo i susret je završio s miroljubivih 9:9! 

U drugom susretu ove večeri petka 13.-og s početkom u 22 h slijedila je prava poslastica! Okršaj klubova +100! Naime, toliko si najmanje mora imat kila da bi uopće moga konkurirat za ovu utakmicu!

Sve će vam bit jasnije sad kad vam kažem da je to bio okršaj rukometaša RK Hrvatskog Dragovoljca i vaterpolista VK Korenat! S jedne strane Skender, Stjepko, Veprić, Sipa, Koksara & Co., a s druge strane Bilići, Kadići, Mijo, Ćapo i ostala škvadra! More je kuvalo u Portu Orija!

h20

Nažalost, rukometaši nisu mogli pružiti ništa više osim odličnog truda i velike želje favoriziranim vaterpolistima. Ipak, ovo je bila njihova disciplina! Iako se Čara trudija nadmudrit Slobu, rezultat je otiša na stranu favorita – pobjeda Korenta 14 : 8!

Ali, doć će i rukomet na red...


RUKOMET

Nakon dana odmora, naše se prvenstvo svita nastovilo u nedilju navečer na SRC „Streljana“. Tribalo je odmirit snage i u rukometu.

Prvu utakmicu imali su odigrat VK Korenat protiv DVD Dugi Rat. Nemojte niti pomislit da je njihov okršaj izgleda na smijuriju, već, dapače, baš suprotno. Jer, bilo je tu nekih starih i mladih nada dugoratskog  rukometa (Baf, Banović, Ljigo, Brane Sikirica, ...).

Iskusni sudački par RakeMršavi Pleić imao je veliki zadatak suđenja u ovoj zahtjevnoj utakmici ravnopravnih protivnika. Nije lako kad ti čas jedni, čas drugi side za vratom i non-stop žugaju. Ali, to je sve u žaru borbe i radi atrakcije...

Na kraju treba reći da su spretniji i sretniji bili vaterpolisti Korenta, a DVD-ovci će se još malo morat strpit za prvu pobjedu!

Posli ove vatrene utakmice nije bilo lako još više zainteresirati odličnu publiku koja je u velikom broju pohodila tribine Streljane. U dvoboju RK Hr.Dragovoljca i MNK Sv. Josip očekivala se pobjeda rukometaša. Ali, to nije bilo nimalo lako!

Pita bi vas ja kako bi i vi odigrali kad vam s druge strane sportskog borilišta stoje nogometaši Zele, Jole, Šimović, Poco & Co. Tribalo je uprit iz petnih žila!

Utakmica je bila u egalu sve do sredine drugog poluvremena, a onda je iskustvo presudilo i rukometaši su rješili susret u svoju korist rezultatom 29:21.


MALI NOGOMET

U poslijednjoj diciplini prvog kola, koja se igrala u ponedjeljak 16. 07., snage su odmjerili RK Hr.Dragovoljac vs. DVD Dugi Rat te MNK Sv. Josip vs. VK Korenat. Kako u našem kraju skoro svaka šuša zna igrat mali balun, bilo je za očekivat tijesne i neizvjesne borbe.

Arena „Streljana“ je opet bila dupkom puna i igrači nisu mogli neodigrati dobro! U prvom susretu rukometaša i vatrogasaca s velikom se pozornošću pratio okršaj dvaju vrsnih strijelaca Guja vs. Ðorđe. Iako je vatrogasac Ðorđe utirao 4 laka komada u mrežu Dragovoljca Skendera, Guja je bio taj koji je na kraju slavio. Jedan, ali vrijedan gol i pobjeda rukometaša 9:8!

Lagan posao ni u kojem slučaju nisu imali ni malonogometaši San Giuseppea. Korentovci su bili tvrd Orij! Grizli su i borili se koliko su god mogli. Kladim se da su i nabubali dobro koje liđerastijeg malobalunjera, ali ništa u zloj namjeri!   ;o)  

No, bilo kako bilo, San Giuseppe je slavio, a Korentovcima je ostalo da tugu utope u točenom pivu i srdelama u Domu DVD Dalmacija Dugi Rat!

dvd dalamcija - fešta

dvd dalamcija - fešta
 
Djeco, ne budite tužni, bit će ovog turnira još! Poziv svima u petak u 21 h na plivalište u Oriju! Slijede završni obračuni!

FOTO IZVJEŠĆE MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDE!

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog