• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

"El classico" - Blagajna 2007.

A lipo li je bilo prošli tjedan..sunce upeklo u svih 16, iz ormara se izvadili kratki rukavi, sunčane cvike su već odavno na glavi, riva puna veselih ljudi, plaža, more, kavice,ekipa..ma totalna proljetna idila. Takvo vrime najviše odgovara Dugoraćkim sportašima, a imah ih, fala Bogu, na svakom kantunu.. Navečer, kad se sunce sakrije, svi trk na Streljanu u lijepu, prozračnu, kako se kaže "kabriolet dvoranu". Posjećenost nezabilježena. Svaku večer u 20 h kao da se cilo misto primistilo na onih nekoliko kvadrata betona. Rukomet, mali balun, košarka, body building...muškarci, žene...djeca, mame,tate...puna Streljana, pune tribine, a baluni letaju na sve strane.
A onda, u ponediljak, totalno zahlađenje. Kiša, bura, Streljana pod vodom, a na njoj ni pasa. Al ni to nije smetalo rukometašima Dragovoljca, tj. onoj najhrabrijoj šaćici duša da se skupi navečer u 20 h na treningu. Naravno, uvjeta za trening nije ni slučajno bilo...


No ipak, kreativni rukometaši su odlučili trening s rukometnom loptom zamijenit za jedan trening s nogometnom loptom. Pao je dogovor s trenerom, te se s 2 auta krenulo u 'Malu dvoranu Blagajnu' kraj crkve Sv. Roka. Budući da nas je bilo 6, doma smo se izabrali u trojke. Prva ekipa ''Trio C'' je igrala u sastavu C.Djole-C.Brzy-C.Guja, koji su u svom službenom vozilu Škodi Fabiji prvi krenuli put "Ledene dvorane". Odmah za njima, u Škodi Octaviji, krenula je i druga trojka ''Trio T'' u sastavu Sipa-Vepar-Ljigo (zbroj kila=3 tone).

Na pomolu je bio pravi derbi, pravi "el classico"  Ovakav skup talenata, na ovako malom prostoru...to se stvarno rijetko može viditi. Jedino je nedostajala gromoglasna publika, budući da je derbi bio zatvoren za javnost. Alo i za to smo se pobrinuli te vam donosimo foto-izvještaj. Nadamo se da će bar malo ublažiti razočaranje kod svih onih koji su htjeli utakmicu vidjeti uživo, a ostali su kratkih rukava.

Nakon što smo se zagrijali, namistili dresove i štucne, pao je dogovor o sistemu natjecanja. Igralo se u 2 dobivene partije, a svaka partija se igrala do 10 golova. Utakmica ja počela vrlo žustro, tuklo se po branci, po zidovima, po nogama.. Igralo se vrlo atraktivno, vozio se bicikl, tehniciralo, radilo tunele, paralo mrežu..U neizvjesnoj završnici pobjeda je otišla na stranu ekipe ''Trio C'' ponajviše zahvaljujući spretnosti ''el matadora'' C.Guje. Rezultat je bio 11:9 (igralo su u 2 razlike).

Druga partija je bila još neizvjesnija. Sijevali su dobri potezi i na jednoj i na drugoj strani. No ipak, u infarktnoj završnici pobjedu je odnila ekipa ''Trio T''. Najveće zasluge zbog te pobjede idu Sipi koji je nemilice ''Body-chekao'' svoje protivnike u zid, nakon čega bi Vepar i Ljigo uspješno iskoristili situaciju s igraćem više. Rezultat je bio 13:11.
A onda..Majstorica.

Ekipe su već bile na minimumu budući da su ih dosadašnje 2 partije iscrpile do temelja. Voda se odavno popila, a dvorana je postajala sve vruća i zagušljivija. Ovo je bila utakmica samo za one s jakim srcem. Svi igrači su davali sve od sebe, no ipak je došlo do pada koncentracije tako da se najčešće igralo na greške protivnika. 3 tone su postale preteške, a to su iskoristili C.Djole i C.Brzy za brze kontre te odveli ekipu ''Trio C'' do konačne pojede. Majstorica je završila rezultatom 10:8.
Posli utakmice nije ni bilo vrimena raspravljat o događajima na terenu već su svi požurili nazad na Streljanu gdje nas je čekao topli tuš.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog