• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Glavica i Duvnjak će voditi mladu reprezentaciju godište '88

Krešimir GlavicaRukomet ima veliku tradiciju u Dugom Ratu, brojni odlični igrači i igračice i odlični ljudi su trenirali i vodili treninge na (izlizanom) asfaltu Streljane, no tek je ovih dana ova sredina iznjedrila prvog trenera muške prvoligaške ekipe. (Da budemo precizniji, Martin i Momo Žilić trenirali su također prvoligaša, ali ženskog, a u hrvatskom rukometu, iako ne volimo ovakva "razdvajanja" i "nekorektnosti", ipak je vrlo primjetna razlika u kvaliteti ženskog i muškog rukometa, iako su glavne muške vedete daleko od hrvatskoligaškog rukometa). Nakon nekoliko mjeseci provedenih na klupi Split-Koteksa u svojstvu trenera mlađih uzrasta i pomoćnog trenera prve ekipe, Krešo Glavica dobio je priliku voditi i prvu momčad splitskog prvoligaša. Mnoge je ova sportska vijest iznenadila, no mladi dugoratski trener i prof. tjelesne kulture iako nije dosad vodio seniorske uzraste, imao je odličnih rezultata i uspjeha vodeći mlađe uzraste RK "Hrvatski dragovoljac" iz Dugog Rata u prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi. Na mlađima svijet ostaje, stara je uzrečica do koje se, očito, još drži. Krešo je dobio svoju priliku, i ne sumnjam da je neće iskoristiti... No to nije sve ...

Piše: Mladen Banović

Generacija '88 hrvatskih rukometaša

U današnjim Sportskim Novostima Zoran Gobac, službeno izvršni dopresjednik HRS, a neslužbeno "alfa i omega" hrvatskog rukometa, najavio je "na skorašnjoj sjednici Upravnog Odbora HRS dati ću prijedlog novog ustroja rada mladih selekcija (reprezentacije, op.ur.). Da sa '86 godištem rade Smajlagić - Načinović, sa '88 Duvnjak - Glavica, sa '90 Canjuga - Štrlek i sa '92 Ivandija - Granater. Goluža će biti pomoćni trener reprezentacije. Za sve ima dovoljno prostora i svi imaju dovoljno vremena za rad u klubovima..."

A kad Gobac nešto predloži, onda to u hrvatskom rukometu obično i bude tako.

geenracija '88 hrv. rukometaša

Ipak, dok ne bude i službeno suzdržati ćemo se od čestitki. No zaželjeti ćemo da mladi trener koji se u velikom stilu otisnuo u svijet iz "matičnog rukometnog jata" ipak često svrati koji pogled i na sredinu u kojoj je ponikao i na sve ove mladce koji u njoj stasavaju i u uvjetima koji se samo uvjetno mogu nazvati "rukometnim".

Tko zna, možda baš tu, ovdje, na Streljani, nađe neke reprezentativne kandidate za mlađe uzraste. A vjerujte, nije da baš pretjerujem ...

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog